Mihin menet ENCE? – ICE Challengesta jälleen yksi Via Dolorosa

ENCE Red Bull Flick

Yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista mousesportsin ja NaVin kanssa turnaukseen lähtenyt ENCE taapersi jälleen Lontoon CS:GO -turnauksessa.

Ensimmäisessä pelissä ENCE kohtasi Aleksi ”aleksib” Virolaisen johtaman OG:n Lontoossa järjestetyssä ICE Challenge -turnauksessa. Erityisesti suomalaiset olivat odottaneet kohtaamista siitä asti, kun ENCEn entinen pelinsisäinen johtaja päätettiin siirtää syrjään heidän aktiivisesta kokoonpanosta.

Ensimmäisessä pelissä ENCE pysyi mukana Allun pelattua uskomattomassa jumalmoodissa ottaen ensimmäisessä mapissa (de_train) 46 uunia. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, vaan samat rosterinvaihdoksen jälkeiset ongelmat jatkuivat edelleen ja toinen kartta olikin jo selvästi OG:n heiniä.

Toiseen otteluun ENCE lähti jälleen suurena ennakkosuosikkina tällä kertaa myös suomalaisväriä sisältävää GODSENTia vastaan. GODSENTin Jesse ”zehN” Linjala olikin erittäin hyvällä pelipäällä ja oli yksi johtavista pelaajista ensimmäisessä kartassa (de_nuke). Toisen kartan osalta ei hirveästi tarvinut GODSENTin huhkia, sillä ENCE päästi heidät helpolla ampuen helppoja laukauksia ohi ja selvästi huonosti kommunikoiden.

Mikä on ENCEn seuraava liike?

Rosterivaihdoksen jälkeiset heikot ja vaihtelevat esitykset tuntuvat jatkuvan jatkumistaan ja alkaa herätä kysymys, että onko tällä rosterilla tulevaisuutta? Erityisesti CT-osiot ovat olleet ENCElle haastavia ja otteluista näkee, että kommunikaatio ei toimi joukkueen sisällä riittävän hyvin. Tradet ovat myöhässä ja vastustajalla on usein etulyöntiasema, voittoon vaaditaan aina erittäin kovia yksilösuorituksia, joka on pidemmän päälle kestämätön tilanne.

Tähtipelaajan statuksella joukkueeseen tullut Miikka ”suNny” Kemppi on alisuorittanut pahasti ja häneen on selvästi vaikuttanut ulkopuoliset paineet, jotka ovat suuremmat kuin koskaan hänen urallaan. ENCEn ja Kempin täytyy löytää pian jostain pelinsä jälleen tai heille tulee erittäin vaikeat ajat.

Turnauksien invitejä on rajattu määrä ja jos peli takkuaa noin pahasti, ei qualifiereistäkään kävellä vain sisään. Jos tulokset eivät parane pian, on ENCEn harkittava jälleen rosterivaihdosta ja tällä kertaa valinta täytyy tehdä huolellisemmin.

Lue myös: Kaikki tuoreimmat eSports uutiset Pallomeren eSports-osiosta


Pelaajat: ,
Joukkueet: