Mousesports hyllytti valmentajansa – Rejin myönsi käyttäneensä bugia

mousesports rejin

Mousesports on uusin joukkue, joka on ilmoittanut valmentajansa hyllyttämisestä toistaiseksi.

Kansainvälisellä kokoonpanolla varustettua mousesportsia luotsaava Allan ”Rejin” Petersen on myöntänyt, että hän käytti vuonna 2018 hyväkseen niin sanottua valmentajien bugia, jolla valmentaja voi lukittautua yhteen kohtaan kartasta ja saada näin etua ja infoa vastustajista.

Rejin ilmoitti, että hän on yhteistyössä ESL:n tuomarin Michal ”Michau9” Slowinskin kanssa katsonut läpi ne demot, joissa hän omien muistojensa mukaan käytti bugia hyväkseen. Yhteensä miehet löysivät neljä mappia, jossa tätä käytettiin hyväksi ja kaikki neljä kertaa olivat silloin, kun Rejin valmensi tanskalaisjoukkue Trickediä.

Slowinski on johtanut operaatiota, jossa hän on yhdessä Steve Dudenhoefferin kanssa käynyt läpi tuhansia tunteja demoja ja löytänyt sieltä väärinkäytöksiä. Yksi toistaiseksi isoimmista kiinni jääneistä nimistä oli Heroicin valmentaja HUNDEN. Tämän lisäksi ennen Rejinin ulostuloa myös NiPin entinen valmentaja Pita paljasti, että hän on käyttänyt bugia.

Kuinka monta muuta vielä?

Tuntuu siltä, että nimiä tippuu koko ajan lisää ja lähellekään kaikkia huippunimia ei vielä ole julkaistu tai saatu kiinni. Tällaisella tahdilla alkaa valmentajien markkinoilla olla pian monta avointa paikkaa ja uusia mahdollisuuksia monille.

”Monta valmentajaa on jo astunut esiin” -Michal Slowinski

Se miten asia tullaan käsittelemään loppuun, on myös mielenkiintoinen. Millaisia banneja saavat valmentajat, jotka ovat itse myöntäneet virheensä? Kolmelle jo kiinni jääneelle valmentajalle nimittäin annettiin pitkät kakut bugin käyttämisestä, mutta onko myöntäminen lieventävä asianhaara ja annettiinko heille edes mahdollisuutta tulla esiin?

Vain aika näyttää, mitä asian suhteen tulee tapahtumaan. On kuitenkin käsittämätöntä, että monet valmentajat ovat sanoneet ilmoittaneensa Valvelle kyseisestä bugista aikoja sitten, mutta Valve ei ole tehnyt asialle mitään. Toki kaikilla on vastuu omista tekemisistään, mutta asiat voisivat nyt olla toisin, jos se olisi korjattu.


Pelaajat: ,
Joukkueet: ,

NordVPN 600x200