Näkökulma: ENCEn on pakko voittaa marraskuussa

ENCE

Suomalaisella ENCE eSportsilla on edessään työntäyteinen marraskuu. Huonon turnausmenestyksen vuoksi joukkue on valahtanut jo TOP-10:n ulkopuolelle. Peliotteisiin on tultava muutos jo seuraavaan turnaukseen.

Suomalaisen CS:GO-skenen terävin syömähammas ENCE eSports on ollut viime viikkoina ja kuukausina varsinaisella tuuliajolla. Viikko ennen Berliinin Major-turnausta ENCE tiedotti, että tiimin pitkäaikainen kapteeni Aleksib penkitetään turnauksen jälkeen. Tilalle oli nousemassa mouseportsissa aiemmin loistanut Miikka Kemppi aka suNny. Penkitystä perusteltiin sillä, että suNny toisi lisää tulivoimaa ja allu voisi hoitaa jatkossa leadaamisen, olihan hän sitä aiemminkin jo tehnyt Aleksibn kanssa.

Berliinin Major-turnaus päättyi hyvän alkusarjan jälkeen isoon pettymykseen, kun suomalaisille tuli noutaja Champions Stagen ensimmäisellä kierroksella. Sitten oli aika tehdä muutoksia kokoonpanoon: Aleksi ulos ja Miikka tilalle. Moskovan BLAST Pro Series -turnaus pelattiin tästä jo viikon päästä. Joukkue ei ollut ehtinyt harjoittelemaan kunnolla yhdessä ja pelaaminenkin oli sen näköistä. Suomalaiset saivat poistua stagelta jälleen leuka rintaan painuneena.

Vajaan parin viikon päästä oli tiedossa jälleen iso turnaus, joka kantoi nimeä ESL One New York 2019. Ideat suomalaisten pelaamisessa olivat kateissa ja suorituksia oli alettu selvästi jo jännittää. Fanit odottivat kuumeisesti otteillaan dominoivaa ENCEä, mutta New Yorkissa pelannut joukkue oli vielä aivan raakile moisiin suorituksiin. ENCE ei löytänyt lopulta riittävää virettä rapakonkaan takana ja pelit päättyivät jo alkusarjaan. Turnauksen ainoa voitto napsahti TOP-30:n ulkopuolella majailevasta eUnitedista.

Valoa tunnelin päässä – mutta ei sittenkään

Ottelutahti oli erittäin tiukka ja vain alle viikon päästä ENCEn oli määrä pelata jo DreamHack Masters Malmö 2019 –turnauksessa. Ensimmäisestä ottelusta ENCE nappasi maistuvan voiton fnatic:sta ja hetkellisesti näyttikin siltä, että peli on saatu hiottua välipäivien aikana kondikseen. Upper Bracketin matsissa ranskalainen Team Vitality oli kuitenkin lopulta parempi karttavoitoin 1-2. Matsi oli täysin suomalaisten käsissä, mutta käsittämättömien sulamisien ja ZyWOon yksilötaidon siivittämänä ranskalaissakki marssi ENCEn edestä jatkoon.

ENCE sai vielä toisen mahdollisuuden Lower Bracketin ottelussa brasialaista FURIAa vastaan, mutta siitä matsista ei ole juurikaan jälkipolville kerrottavaa. Matsi päättyi tylysti 2-0 FURIAlle ja suomalaiset matkasivat jälleen murheellisena kotia kohti.

IEM Beijing 2019 & CAC 2019 Shanghai

ENCE on viettänyt nyt noin kuukauden mittaista taukoa pelihommista ja, vaikka IEM Beijingiin saatu kutsu tulikin kohtuullisen lyhyellä varoitusajalla, niin on joukkueella silti ollut varsin mukavasti aikaa valmistautua tulevaan koitokseen. Ihan pienimmästä päästä olevat saappaat ei ole Pekingin suhteen täytettävänä, sillä alun perin ENCEn kutsu oli luovutettu Team Liquidille, mutta he joutuivat perumaan osallistumisensa liian kireän aikataulunsa vuoksi.

Tilanne ENCE eSportsilla on kuitenkin sen mukainen, että tulosta on alettava syntymään välittömästi. Sen tietää pelaajat ja organisaatio, mikä aiheuttaa tietenkin lisäpainetta suorituksiin. Marraskuu onkin kaiken kaikkiaan varsin oiva koe suomalaisten kylmähermoisuuden mittaamiseen. Riittääkö tulivoima? Onko pelaaminen hauskaa tappioista huolimatta? Aletaanko taas järjestämään tilaa uusille pelaajille ja kuka lähtee seuraavaksi, jos menestystä ei tule?

Aikataulu Kiinassa

IEM Beijing 2019 käynnistyy 7.11.2019 ja finaali on määrä pelata 10.11.2019.
Asian Championship 2019 puolestaan pelataan muutama viikko myöhemmin, tarkalleen ottaen 20.11-24.11.2019 välisenä aikana.

Lue myös: CS:GO Major Berlin – Aivan hermeettinen välipäivän hassuttelu, eli parhaita paloja huikeista stream-lähetyksistä


Joukkueet: