NAVI teki kovan ratkaisun – potki venäläispelaajat pois akatemiastaan

Natus Vincere CS:GO NAVI

Maailman paras CS:GO-joukkue NAVI ilmoitti verkkosivuillaan, että tiet kolmen pelaajan kanssa erkanevat sodan vuoksi.

NAVIn kaksi akatemiajoukkuetta Junior ja Youth kokivat muutoksia, kun organisaatio ilmoitti Vladislav ”latt1kk” Vydrinin, Dmitry ”fe2nk” Gladskikhin ja Vladislav ”xiELO-” Lysovin erottamisesta.

Erottamisen syynä on sota, joka Venäjän ja Ukrainan välillä on käynnissä. Maaliskuussa NAVI nimittäin linjasi, että pelaajat, jotka maksavat veronsa Venäjälle, eivät voi olla osana joukkueita. Organisaation mukaan he tarjoavat kaikille kuitenkin mahdollisuuden muuttaa toiseen maahan, jotta he voisivat jatkaa pelaamista.

NAVIn CS:GO-akatemia on yksi maailman arvostetuimmista ja se on tuottanut jo muutamia kärkipelaajia, vaikka akatemia onkin ollut pystyssä vasta hieman yli 2,5 vuotta. Junioritehtaan tunnetuimmat maailmalle lähteneet pelaajat ovat Valerii ”b1t” Vakhovskyi sekä Aleksib:n joukkuetoveri Ilya ”m0NESY” Osipov.

Edustusjoukkueen osalta NAVI ei ole kertonut tarkempia tietoja, mutta näistäkin linjauksista varmasti kuullaan pian. Maailmanlistan ykkösjoukkueessa pelaa tällä hetkellä kolme venäläispelaajaa, jotka ovat Denis ”electroNic” Sharipov, Kirill ”Boombl4” Mikhaylov ja Ilya ”Perfecto” Zalutskiy.


Pelaajat: ,,
Joukkueet: