Na`Vi Gamers Without Bordersin voittoon trillerin jälkeen

NaVi Na`Vi navin

Natus Vincere ja mousesports kohtasivat hyväntekeväisyysturnauksen Gamers Without Bordersin finaalissa. Ottelusta muodostui melkoinen trilleri, jonka Na`Vi lopulta voitti lukemin 3-2.

Hyväntekeväisyysturnaus Gamers Without Bordersin finaalissa kohtasivat viimeaikoina alisuorittanut mousesports sekä Na`Vi, joka on myös esitellyt ailahtelevia otteita ja hävisi esimerkiksi ENCElle vain muutama päivä takaperin. Turnauksen finaali pelattiin BO5 -muodossa, joten ottelun voittoon tarvittiin kolme mappia. Turnauksen pelimuotona on poikkeuksellisesti MR12.

Karttavalintatilaisuus BO5 -muodossa menee niin, että molemmat joukkueet bannaavat yhden mapin, jonka jälkeen molemmat valitsevat vuorotellen oman karttansa ja mappipoolin seitsemästä kartasta viimeinen jäljelle jäänyt on mahdollinen ratkaiseva kartta, jos sinne asti päädytään. Karttavalintatilaisuudessa arpaonni oli tänään mousesportsin puolella, joka valitsi karttansa ensin.

Mirage oli mousesportsin ensimmäinen valinta, kun Na`Vi puolestaan nappasi Dust2:n. Tämän jälkeen karrigan nappasi joukkueelleen Nuken ja Boombl4 päätyi puolestaan Trainiin. Mahdolliseksi ratkaisevaksi kartaksi jäi siis Inferno, sillä joukkueet bannasivat Overpassin ja Vertigon valintatilaisuuden alussa pois.

Na`Vi kuskin paikalla

Ensimmäisenä mentiin Mirageen, jonka siis mousesports valitsi itselleen. Kartta on kuitenkin venäläisjoukkueellekin todella vahva ja erityisesti s1mple on AWP-kiväärillään alati vaarallinen  Mirressä. Toki täytyy muistaa, että yksi maailman parhaista pelaajista harvemmin pelaa huonosti, vaan on osoittanut olevansa sekä huikea pelaaja että erittäin tasainen sellainen.

Ensimmäisen kartan osalta joukkueet eivät meinanneet saada selvitettyä paremmuuttaan, vaan rundeja vaihdeltiin koko matsin ajan tasaisesti joukkueiden välillä. S1mple ja ropz olivat ehdottomat hahmot frägien puolesta, sillä molemmat nappasivat yli 20 kaappia ensimmäiseen mappiin. Ottelun ratkaisijaksi kuitenkin nousi flamie upealla 1v2 clutchillaan, joka varmisti kartan Na`Ville 13-11.

Toisena karttana oli vuorossa venäläisten valitsema pöly, jossa servulle ei saapunutkaan enää kuin yksi joukkue. Na`Vi oli täysin suvereeni omassa karttavalinnassaan, kun s1mple johdatti joukkueen täydelliseen ylijuoksuun lukemin 16-3. Ainoa mousesportsin pelaaja joka sai täyteen kymmenen frägiä oli frozen, joten hirveän hyvältä ei tilanne joukkueen kannalta näyttänyt.

mousesports herää henkiin

Seuraavaksi päästiin jälleen karriganin valitsemaan karttaan, kun luvassa oli Nuke. Tähän mappiin joukkueen valmentaja Rejin sai piiskattua omansa parempaan iskuun ja mousesports alkoi pikkuhiljaa herätä pelaamaan finaalin voitosta. Kuten mousesportsin ensimmäisessä karttavalinnassa myös tässä pelattiin aivan viimeiselle kierrokselle asti, kun paremmuus joukkueiden välillä ei meinannut selvitä.

Lopulta kuitenkin mous nappasi itselleen viimeisen mahdollisen kierroksen ja vei mapin niukimmalla mahdollisella tuloksella numeroin 13-11 ja kavensi ottelun lukemiksi siis 2-1. Tästä siirryttiin junaan, joka oli jälleen venäläisjoukkueen valinta. Train on usein AWP-pelaajien lempikartta, joten s1mplen urotekoja oli odotettavissa.

Neljäs kartta alkoi myös todella tasaisesti ja jälleen joukkueilla oli suuria vaikeuksia löytää paremmuuttaan. Kierroksia voitettiin vuorotellen ja molemmat joukkueet otti nimiinsä upeita 1v2 clutcheja. Lopulta kuitenkin mousesports veti pidemmän korren, kun joukkue näytti enää vain perävaloja Na`Ville. Lopputulos junasa oli 13-10, joten ottelu tasoittui 2-2 ja ratkaisu siirtyi viimeiseen mappiin.

Inferno ratkaisevana karttana

Viimeiseksi ja ratkaisevaksi kartaksi karttavalintatilaisuudessa valikoitui siis Inferno. Pitkään näytti, että tätä ei tulla ikinä näkemäänkään, mutta mitä vielä. Finaali sai arvoisensa ratkaisun, kun trilleriksi muodostunut jännitysnäytelmä eteni viidenteen karttaan. Voittajalle ottelusta oli luvassa maineen ja kunnian lisäksi 750,000 dollaria rahaa hyväntekeväisyyslahjoitusta varten.

Inferno alkoi todella tasaisesti, joka olikin muodostunut jo ominaiseksi ottelulle. Alkuun näytti siltä, että Na`Vi ottaa kuskin paikan, kun joukkue keräsi ensimmäisestä neljästä itselleensä kolme rundia. Mousesports laittoi kuitenkin puolustuksensa nopeasti kuntoon ja voittikin lopulta ropzin johdolla osion vakuuttavasti lukemin 8-4. Mous voitti seuraavan pislakiesin ja pääsi täten 11 rundiin, joka alkoi vaikuttaa lopun alulta.

Na`Vi ei kuitenkaan ollut valmis luovuttamaan, vaan teki uskomattoman comebackin ja nappasi kahdeksan peräkkäistä kierrosta. Lopulta viides kartta meni jatkoajalle, kun mous sai napattua vielä osion viimeisen kiesin nimiinsä. Jatkoajalla Na`Vi oli kuitenkin täysin suvereeni ja vei kolme peräkkäistä kierrosta ja sitä myöten sekä kartta- että otteluvoiton nimiinsä.


Pelaajat: ,
Joukkueet: ,