Nintendo-hakkerille yli kolmen vuoden vankeustuomio – maksaa lisäksi miljoonakorvaukset

nintendo

52-vuotias Nintendo-hakkeri Gary Bowser sai kovan tuomion, kun miehelle langetettiin vankeutta ja miljoonakorvaukset.

Kotaku kertoo Team Xecuterin Gary Bowserin saaneen kovan tuomion, sillä hänelle langetettiin 3 vuotta ja 4 kuukautta vankeutta sekä 12,7 miljoonan euron korvaukset maksettavaksi. Team Xecuter myi laitteita, joilla pelikonsoleiden suojauksia pystyi ohittamaan ja näin ollen pelaamaan esimerkiksi piraattipelejä.

52-vuotias Bowser tunnetaan paremmin Nintendo-hakkerina, joka on median antama lempinimi hänelle. Korvauksia mies sai maksettavaksi ensin 4,5 miljoonaa dollaria sakkoina ja tämän jälkeen hän sovitteli Nintendon kanssa maksavansa vielä 10 miljoonaa dollaria korvauksina. Näistä yhteissummaksi muodostui 14,5 miljoonaa dollaria, joka vastaa noin 12,7 miljoonaa euroa.

Oikeusasiakirjojen mukaan ryhmä aiheutti peliyhtiöille vahinkoa noin 65 miljoonan dollarin edestä, joten mistään pienistä summista ei puhuta.

Nintendo-hakkeri Bowser oli ehdottomasti yksi keskisimmistä tekijöistä team Xecuterissa, mutta ei missään nimessä ainoa toimija. Tällä hetkellä syyttäjävirasto tutkii ainakin kahta muutakin kyseiseen vyyhtiin liittyen, sillä ranskalainen Max Louarn ja kiinalainen Yuanning Chen ovat viraston tähtäimessä.