NiP:n Major-unelma on karkaamassa – veisikö tippuminen Aleksib:n työpaikan?

NiP

NiP kärsi keskiviikkona todella pahan tappion RMR-turnauksessa, kun FORZE oli vahvempi Infernossa numeroin 16-12.

Ninjas in Pyjamasin turmioksi koitui ottelun alku, sillä tiimi ei saanut CT-puolella mitään aikaiseksi. Lopulta 4-11-tappioasema oli liian iso vuori kiivettäväksi, vaikka NiP onnistui parantamaan peliään.

Nyt tilanne on se, että torstaina tappio tietäisi sitä, että Aleksib kumppaneineen ei selviä Major-turnaukseen. Se olisi aivan jäätävä pettymys koko organisaatiolle, koska joukkueeseen on panostettu paljon. Pelaaminen on ollut jo pidemmän aikaa tahmeaa, joten väistämättä tullaan siihen tilanteeseen, että loppuuko kärsivällisyys.

Edes torstain voitto ei vielä pelastaisi tilannetta, vaan siihen rinnalle kaivataan voittoa myös perjantailta, jotta Major-paikka aukeaa. Haaste on aivan valtaisa, koska kaavio voi heittää tulevilla kierroksilla esimerkiksi vastustajaksi Astralista.

Loppuuko Aleksib:n aika Ninjas in Pyjamasin IGL:nä?

Mikäli NiPin matka tosiaan päättyy torstaina, eikä tiimi selviä Majoreille niin oikeasti tilanne voi olla sellainen, että rosteri menee uusiksi. Aleksib:n aikana tiimissä on vaihtunut jo kertaalleen AWP-pelaaja. Myös hampus jäi omasta pyynnöstään sivuun, jolloin tilalle hankittiin k0nfig.

Nyt tämä viisikko on saanut aikaa tarpeeksi, jotta tuloksia sopisi odottaa. Valitettavasti useimmiten tässä tapauksessa katseet kääntyvät IGL:n suuntaan. Onko Aleksib oikea mies johtamaan tätä laivaa tulevaisuudessa?

Suomalaisen tarkoitus ei ole loistaa tilastoissa, sillä taktiikat ovat miehen heiniä. Kuitenkin vaatimustaso pitää olla kovempi kuin esimerkiksi FORZEa vastaan, kun Aleksib napsi vain seitsemän frägiä. Se oli selvästi vähiten kaikista pelaajista.

Kuitenkin suurin ongelma on siinä itse pelaamisessa. Tällä hetkellä NiPissä ei suuretkaan nimet pääse loistamaan, vaan esitykset ovat todella tasapaksuja. Joukkueesta löytyy kyllä poikkeuksellista tulivoimaa, mutta pelaajien vahvuudet eivät nouse esiin. Onko ongelmat henkilökohtaisella tasolla vai sitten joukkueen taktiikoissa? Tämä on kysymys, joka määrittelee pitkälti seuraavat siirrot, jos jälleen yksi turnaus päättyy pettymykseen.

Se on varmaa, että paineet ovat torstaina valtavat, koska tappio olisi katastrofi. Tämän jälkeen käydään varmasti pitkiä keskusteluja siitä, miten hommaa lähdetään jatkamaan. Valitettavasti tilanne voi olla jo se, että Aleksib:n aika tiimalasissa tulee päätökseen. Tätä tuskin kukaan toivoo, sillä CS-tähti on tällä hetkellä ylivoimaisesti merkittävin suomalainen pelaaja maailmalla.

IGL:n vaihto sujuisi vieläpä NiPin kannalta äärimmäisen helposti, koska kuten tiedetään niin hampus on penkillä omien henkilökohtaisten syiden vuoksi. Mies on tähtiluokan pelaaja ja operoi IGL:n roolissa ennen suomalaista. Hampuksen tilanteesta ei toki ole tarkempaa tietoa, mutta nyt viikkoja ja kuukausia on ehtinyt vierimään välissä, joten ei olisi mitenkään mahdottomuus, että mies haluaisi jo palata tositoimiin.

Torstai on suomalaisen CS:n kannalta merkittävä päivä, joten NiPin matsiin voi hyvällä syyllä ladata isoja odotuksia. Vain aika näyttää, mihin suunta lopulta kääntyy.


Pelaajat:
Joukkueet: