OG aloitti hyväntekeväisyysturnauksen upeasti – fnatic kaatui 2-0

OG

OG sai suoran kutsun osallistua Gamers Without Borders 2020 -turnaukseen. Palkintorahaa on jaossa yhteensä kaksi miljoonaa ja rahat lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

OG on saanut hengähtää hetken aikaa, kun joukkueella ei ole ollut vähään aikaan turnauksia. Aleksib ja kumppanit ovatkin pääseet hiomaan taktiikoitaan kuntoon tulevia koitoksia varten. Kaikki odottivat joukkueen seuraavan turnauksen koskevan BLAST Premier finaaleja, mutta yllättävä kutsu hyväntekeväisyysturnaukseen toikin mahdollisuuden OG:lle esitellä tämän hetken kuntoaan.

Turnauksen pelimuotona on poikkeuksellisesti MR12, joka tarkoittaa, että voittoon vaaditaan 13 kierrosta ja puoliskossa voi maksimissaan olla 12 kierrosta. Tätä pelimuotoa käytettiin aikanaan myös 1.6 ja Source versioiden -turnauksissa, mutta GO:ssa pelimuotona on aina toiminut MR15. Aiheesta käytiin taannoin myös isoa keskustelua pelaajien välillä, kun mm. Pimp ja sairauslomalle jäänyt gla1ve otti esiin liian pitkään kestävät ottelut.

Ensimmäisenä OG sai vastaansa fnaticin, joka on hyvän alkuvuoden jälkeen ollut hieman ailahtelevainen. Karttavalintatilaisuudessa Aleksib sai valita ensimmäisenä mapin ja päätyi Mirageen. Toiseksi kartaksi valikoitui Train, jonka siis fnatic valitsi. Mahdollinen ratkaiseva kartta bannien jälkeen oli kaikkien ikuinen suosikki Dust2.

OG hereillä heti alussa

OG aloitti Miragen teropuolelta ja olikin heti alussa terävänä. Kun pelimuotona on MR12, niin pistoolikierrosten merkitys kasvaa entisestään. Tämän lisäksi ns. vaikeamman osion kierrokset ovat entistä arvokkaampia, koska silloin helpommalle osiolle jää enemmän mahdollisuuksia kartan ratkaisuun.

Ruggahin suojatit olivat ilmiliekeissä ja Aleksib:n takukirjan sivut oli kirjoitettu uuteen uskoon, kun joukkue hyökkäsi kohti ruotsalaisten linjapuolustusta. Puolustus ei kuitenkaan ollut mikään Mannerheim-linja, vaan OG syöksyi kohti sitejä vastustamattomasti. Joukkueen fantastiset hyökkäykset toivat puoltenvaihdossa maukkaan 10-2-johdon.

Toinen osio oli enemmän kosmetiikkaa, kun fnatic koitti pyristellä itsensä vielä peliin mukaan. Flusha ja kumppanit olivat kuitenkin niin isolla takamatkalla, että taistelu ei enää riittänyt. OG otti tarvittavat kolme kierrosta, kun erityisesti ISSAA ja valde olivat todella hyvässä vireessä. Loppulukemat ensimmäisestä kartasta siis 13-7.

Vuorossa juna

Trainiin fnatic sai paremman alun ja onnistuikin nappaamaan itsellensä ensimmäisen pislarundin. Aseilla OG oli kuitenkin jämäkkä ja puolusti hyvin viisi peräkkäistä kierrosta. Goldenin hyvät taktiikat toivat joukkueelle kuitenkin vielä kaksi lisäkierrosta, joten toiseen osioon lähdettäessä tilanne oli vain 7-5 OG:lle.

Turhaan Aleksib:tä ei kuitenkaan pidetä takumaestrona, sillä OG oli taas hyökkäävällä puolella todella hyvässä letkussa. Ruotsalaisten puolustus oli koko ajan hätää kärsimässä, kun NBK- ja kumppanit tulivat päälle oikealta ja vasemmalta. Kierroksia fnatic onnistui saamaan omalla CT-puolellaan vain kaksi, joten toinenkin kartta meni OG:lle 13-7.

OG nappasi siis upean päänahan erittäin kovasta ruotsalaisjoukkueesta suoraan numeroin 2-0. Seuraavaksi joukkuetta pääsee haastamaan mousesports, jolla on ollut todella isoja vaikeuksia viime aikoina. Oli todella mukavaa nähdä jälleen Aleksib joukkueineen tositoimissa ja tauko näyttäisi tehneen pelkästään hyvää. Tämä lupaa hyvää jatkoakin ajatellen.


Pelaajat: ,,
Joukkueet: ,