IEM New York -finaali: OG vs. FaZe Clan – tässä lähtökohdat huipennukseen

cs_summit BLAST Premier IEM Beijing-Haidian DreamHack IEM New York OG-ENCE DreamHack Open Fall OG

IEM New York -turnaus huipentuu sunnuntai-iltana pelattavaan finaaliin, jossa kohtaavat Aleksib:n OG ja FaZe Clan.

IEM New York -finaali – OG vs. FaZe Clan

Joukkueet ovat tuttuja toisilleen turnauksen alkulohkosta, jossa OG nappasi tiukkojen vaiheiden jälkeen 2-0-voiton. FaZe Clan on kuitenkin tämän jälkeen napannut puhtaat 2-0-voitot sekä BIGistä että Vitalitysta, joten joukkue on täynnä itseluottamusta Grand Finalin alla.

Finaalissa yksi uusi elementti on se, että systeeminä on paras viidestä. Näin ollen mestaruus vaatii kolme karttavoitto, mikä mutkistaa ehdottomasti tilannetta. Kumpikin saa tehdä ottelussa ainoastaan yhden karttabannin ja loput kartat tulevat pelattavien joukkoon.

Se on ennakkoon selvillä, että Vertigo ei tule missään nimessä olemaan pelattavien karttojen joukossa, koska kumpikaan ei tykkää pelata sitä. FaZe Clan todennäköisesti tulee viime ottelun tapaan taktikoimaan ja jättää kartan bannaamatta luettaen siihen, että OG sen tekee. Viime ottelussa FaZe Clan bannasi Infernon, joka on ollut viime kuukausina Aleksib:n jengin vahvin kartta.

Fnatic-ottelussa joukkue kuitenkin hävisi sen, joten se varmasti antaa FaZelle hieman pohdittavaa siihen, että olisiko kuitenkin järkevämpää poistaa Overpass, jossa OG vei joukkuetta viime ottelussa selvin numeroin.

Se on selvää, että nyt vastakkain on kaksi joukkuetta, jotka todellakin hamuavat sitä odotettua voittoa. OG ei ole vajaan vuoden olemassaolonsa aikana selvinnyt vielä kertaakaan finaaliin ja myös FaZe Clan on hapuillut viime kuukaudet.

Kummaltakin löytyy kuitenkin menestyneitä pelaajia, joten kädet tuskin tutisevat hiirillä. Erityistä huomiota finaalissa kannattaa kiinnittää OG:n valdeen sekä FaZen NiKoon. Nämä supertähdet ovat olleet joukkueidensa parhaita pelaajia viimeisen kolmen kuukauden aikana maukkaalla 1.12 ratingilla.

Aleksib:n kipparoimalle tiimille mestaruus tietäisi kaiken järjen mukaan harppausta maailmanlistalla TOP10:een, mikä olisi yksi osoitus siitä, että joukkueessa on valtaisa potentiaali ailahtelevista otteista huolimatta.

Finaali käynnistyy klo 18:30 ja se näkyy suomenkielisellä selostuksella Telia Esportsin Twitch-kanavan kautta.


Joukkueet: ,
Ottelut: