OG hävisi avausottelunsa BLAST Premierin finaaleissa

Aleksib OG CS-vihjeet G2

Aleksib:n johtama OG aloitti taipaleensa BLAST Premier Spring finaaleissa kohtaamalla Complexityn. Molemmat joukkueet ovat melko uusia ja kansainvälisellä kokoonpanolla varustettuja.

ENCE aloitti turnauksensa eilen, kun se hävisi tiukan kolmen kartan väännön FaZelle. Nyt suomalaisjoukkueen entinen IGL Aleksib oli vuorostaan askissa, kun hänen joukkueensa OG haastoi Complexityn, joka on melko samoihin aikoihin ja samalla tavalla rakennettu joukkue. Jengit ovat myös maailmanlistalla aivan vierekkäin sijoilla #20 ja #21.

Karttavalintoja pääsi tekemään ensiksi OG, jolla on ollut tapana hävitä oma mappipickinsä. Joukkue päätyi valinnassaan de_trainiin, kun taas puolestaan Complexity valitsi itselleen de_miragen. Viimeiseksi ratkaisevaksi kartaksi jäi de_nuke, kun jengit päättivät pudottaa viimeisenä pois de_infernon ja de_dust2:n.

Vaisu alku

OG aloitti oman karttavalintansa todella vaisusti, kun se hävisi ensin pislarundin ja heti perään vielä viisi kierrosta. Tilanteessa 6-0 NBK-:n jengi alkoi kuitenkin heräillä ja kerätä kierroksia vyölleen. Aleksib:n takuvihkosta löytyi lopulta jopa kuusi kertaa vastustajan puolustuksen murtava taktiikka, joten lopulta joukkue sai kasaan kunnioitettavan määrän kierroksia.

Kun OG nappasi CT-puolen alkuun pislakierroksen, alkoi jengi toden teolla olla pelissä jälleen mukana. Seuraavalla kierroksella kävi kuitenkin pahin mahdollinen, kun vastustaja voitti forcekierroksen, joka tuhosi valden ja kumppaneiden pankin totaalisesti. Tästä tiimi ei enää toipunut, vaan Complexity vei seitsemän peräkkäistä ja koko kartan lukemin 16-7.

OG alkaa herätä

Miragessa OG pääsi aloittamaan CT-puolella ja ensimmäistä rundia lukuunottamatta alku olikin jäätävän kova. Joukkue dominoi puolustavaa puolta mantuun johdolla ja nappasi heti alkuun 5-1-johdon. Hyvä vire ei suinkaan jäänyt tähän, vaan Complexityn hyökkäykset pystyttiin tylsyttämään upeasti. Tärkeä ensimmäinen osio lopulta OG:lle mukavalla marginaalilla 11-4.

Toinen osio alkoi hieman pelottavasti, kun Complexity puolusti blameF:n hauisten johdolla sitejä tehokkaasti ja onnistui voittamaan kuusi ensimmäistä kierrosta, joten tilanne jo 11-10. OG kuitenkin heräsi tässä kohtaa peliin mukaan ja alkoi kerätä kierroksia kasaan. Joukkueen loput hyökkäykset olivatkin vastustamattomia ja viidellä peräkkäisellä irtosi toisen kartan voitto numeroin 16-10.

Vaikea kolmas kartta

OG aloitti Nuken CT-puolella, joka on lähtökohtaisesti paljon helpompi puoli. Joukkue kuitenkin hävisi pistoolikierroksen sekä tämän jälkeiset säästöt. Sen jälkeen jengi onnistui sulamaan kaksi kertaa peräkkäin vielä 5v2 tilanteen, joka selvästi taivutti joukkueen selkärankaa todella paljon. Ensimmäiset yhdeksän kierrosta Complexitylle suvereenisti 9-0.

OG:n ensimmäinen kierrosvoitto tuli, kun poizon meinasi viedä 1v4 tilanteen. Kolmen tapon jälkeen bulgaarialaispelaaja kuitenkin keskeytti vahingossa lantun laittamisen ja aika ei riittänyt enää plänttimiseen. Tämä mahdollisti vielä mahdollisuuden comebackiin, kun viimeisestä kuudesta kierroksesta viisi meni Aleksib:n joukkueelle ja puolia vaihdettiin siis lukemissa 10-5.

Pislakierros oli jälleen erittäin arvokas, mutta fanien harmiksi OG ei sitä onnistunut nappaamaan. Myös säästökierrokset meni vihulaisille, joten tilanne oli entistä tukalampi 13-5. Tästä joukkue kuitenkin aloitti vielä tiukan comebackin, joka ei kuitenkaan lopulta riittänyt loppuun saakka. Complexity lopulta kartassa vahvempi lukemin 16-12 ja karttavoitoin 2-1.

 

 


Pelaajat: ,,,,
Joukkueet: ,
Ottelut: