Aleksib kuninkaana! – OG jyräsi Na`Vin kanveesiin ja nappasi lohkovoiton!

OG

OG ja Na`Vi ottivat mittaa toisistaan BLAST Premier Fall Series 2020 -turnauksessa, kun CIS-joukkue yritti maksaa eiliset kalavelat.

OG esitti aivan jäätävän upeaa CS:ää eilen, kun joukkue nappasi vakuuttavan 2-0-voiton Na`Vista. Samalla Aleksib:n joukkue varmisti paikkansa sekä Fall Seriesin finaaliturnauksessa että A-lohkon finaalissa.

Lohkofinaaliin saapui tuttu vihu, sillä Na`Vi voitti aikaisemmassa ottelussaan ruotsalaisjoukkue NiPin ja pääsi sen turvin haastamaan OG:n uudelleen. Kivenkova CIS-jengi oli varmasti entistä ärsytetympi ja janosi kostoa eilisen tappion jälkeen.

Mappien suhteen ei nähty yllätyksiä, vaan kartoiksi valikoitui täysin samat kuin eilenkin. Tällä kertaa järjestys kuitenkin oli toinen, sillä Na`Vin picki Dust2 pelattiin ensin ja sitten vasta Aleksib:n valitsema Mirage. Mahdolliseksi ratkaisijaksi jäi jälleen Nuke.

OG jatkaa varmoja otteitaan

OG:lta nähtiin pölyssä eilen mahtavaa CS:ää ja sama kaava tuntui tänään jatkuvan. Puolustavalla puolella aloittanut joukkue oli erityisesti osion lopussa aivan ylivoimainen ja nappasi parhaimmillaan jopa kuusi peräkkäistä kierrosta. Puolustuksen isoimpana lukkona hääri ehdottomasti mantuu, joka otti käsittämättömät 20 frägiä ensimmäiseen osioon.

mantuu show

Toiseen osioon lähdettiin OG:n johtaessa 9-6, joten tilanne näytti todella hyvältä tiimin kannalta. Pölyssä hyökkäävä puoli on yleensä helpompi, joten odotukset olivat korkealla. Aleksib oli keksinyt uusia juonia jälleen yön aikana, sillä Na`Vi oli täysi vastaantulija ja joutui tyytymään nopeasti kohtaloonsa, kun taululle läväytettiin selvät lukemat 16-9.

Na`Vi iskee takaisin

Mirageen Na`Vi tuli selvästi vahvemmin ja alkuun näyttikin siltä, että joukkue laittaa kasaan sellaisen puolustuksen, että oksat pois. Osion loppua kohden puolustus alkoi kuitenkin rakoilla pahemman kerran, joka antoi OG:lle mahdollisuuden tulla aivan iholle. Osioita vaihdettaessa CIS-jengin johto oli sulanut 8-7 lukemiin.

Toisessa osiossa ei servulla tuntunut jälleen olevan kuin yksi jengi, kun OG oli hätää kärsimässä alusta asti. Erityisesti Flamie oli huippuvireessä, kun Na`Vi tuhosi kaiken tieltään ja vei voiton Miragesta vakuuttavasti numeroin 16-10. Samalla ottelusarja tasoittui 1-1 ja ratkaisu siirtyi Nukeen.

Tekniset ongelmat värittivät ratkaisua

Natus Vincere sai loistavan startin kolmanteen karttaan, kun se vei nimiinsä neljä ensimmäistä kierrosta. OG kuitenkin vastasi huutoon fantastisella tavalla, sillä Aleksib:n taktiikat purivat ja tilanne kääntyi joukkueen 7-4-johtoon.

Nuke tiedetään CT-painotteisena karttana, joten OG:n nappaamaan 8-7-puoliskovoitto Tero-puolella oli vähintäänkin arvokas.

Tässä vaiheessa mukaan astuivat kuitenkin online-pelien painajainen eli tekniset ongelmat. Useammalla pelaajalla oli ongelmia yhteyksien kanssa, joten ratkaisuhetkillä nähtiin katsojan ja pelaajien kannalta ikäviä taukoja.

Lopulta kuitenkin peli päästiin pelaamaan loppuun ja se oli ainakin suomalaisittain äärimmäinen iloinen asia, koska Aleksib oli Nuken kuningas 23 frägillä ja yli 100 ADR:llä. Tämä tiesi tietysti myös OG:lle karttavoittoa sekä koko ottelun viemistä nimiinsä.

Kyseessä oli lohkofinaali, joten tämä tarkoittaa sitä, että OG saa helpommat lähtökohdat aikanaan pelattavaa BLAST Premier Fall Finals -lähtökohtaan. Voitto takasi organisaatiolle myös 25 000 dollarin palkintopotin.


Pelaajat: ,,
Joukkueet: ,
Ottelut:
Mapit: ,,