OG:lle kirvelevä tappio – maailman paras voitti kolmen kartan trillerin

OG Blast Premier Fall Series

ESL Pro League jatkui OG:n ja Natus Vinceren kohtaamisella, johon OG lähti todella isona altavastaajana. Aleksib:n joukkue näytti kuitenkin jälleen, että mistä joukkue on tehty. Tämä ei kuitenkaan riittänyt loppuun asti, vaan Na`Vi voitti trilleriksi muodostuneen ottelun 2-1.

Mastermind Aleksib:n suojatit lähtivät hakemaan voittoa tämän hetken kärkinimestä Natus Vincerestä. OG koki eilen kirvelevän tappion mousesportsille kahden tiukan kartan jälkeen ja tänään oli jälleen aika haastaa ennalta kovempi joukkue. Karttavalintoja pääsi ensimmäisenä tekemään OG, joka päätyi de_infernoon. Na`Vi puolestaan päätyi de_overpassiin ja viimeiseksi kartaksi jäi kaikkien klassikkojen äiti de_dust2. Erityisesti Dust2 on tunnetusti AWP-pelaajien lempikartta, joten ennakolta oli selvää, että yhtä maailman parhaista Aleksandr ”s1mple” Kostylievia ei pitäisi tähän karttaan päästää.

OG voitti vihdoin oman karttavalintansa

OG on hävinnyt pääsääntöisesti kaikki mappivalintansa, joten ennakkoasetelmat Infernoon olivat mielenkiintoiset. Tällä kertaa kuitenkin näytti siltä, että joukkue ei tullut pelleilemään, vaan oli alusta asti erittäin hyvin valppaana. Erityisesti Mateusz ”mantuu” Wilczewski sekä Valdemar ”valde” Bjørn Vangså olivat todella kovassa iskussa, kun joukkue rummutti hyökkäyksiä Virolaisen uskomattomilla taktiikoilla.

Inferno on erittäin CT-painotteinen kartta, mutta Na`Vi ei päässyt missään vaiheessa kunnolla peliin mukaan, vaan hävisi ensimmäsen osion 10-5. OG puolestaan laittoi puolustuksensa heti lukkoon ja antoi vastustajalle vain kaksi lisäkierrosta voittaessaan ensimmäisen kartan helpohkosti 16-7.

valde letkussa

Kohti Overpassia

Seuraavaksi päästiin pelaamaan CIS-joukkueen valitsemaa Overpassia, jota OG on pelannut vain kolme kertaa viimeisen kolmen kuukauden aikana. Joten vaikka prosentuaalisesti kyseessä on joukkueen paras kartta, oli sanomattakin selvää, että tilastoihin ei kannata tässä kohtaa tukeutua. Virolaisen johtama joukkue sai hieman dieselmäisen lähdön Overpassiin ja näyttikin siltä, että Na`Vi on kartan herra ja hidalko. OG kuitenkin pääsi pikkuhiljaa mukaan peliin ja alkoi kairaamaan kierroksia toden teolla, kun mentiin kohti osion loppua. Loppulukemiksi ensimmäisestä osiosta tuli OG:n kannalta kiitettävät johtolukemat 9-6.

Toiseen osioon lähdettäessä OG voitti pistoolikierroksen ja alkoi näyttää siltä, että joukkue menee menojaan. Kun joukkue ei taipunut säästökierroksiltakaan, alkoi 2-0-voitto jo maistua suussa. Ottelussa tapahtui kuitenkin aivan täydellinen käänne, kun s1mple päätti ottaa joukkueensa reppuselkään ja Na`Vi alkoi kiriä johtoa kierros kierrokselta. Virolainen ei tuntunut löytävän mitään keinoa kuuluisasta takuvihkostaan vastustajan puolustuksen läpäisemiseksi ja maailman ykkösjoukkue meni menojaan voittaen huikeat kymmenen peräkkäistä kierrosta ja samalla toisen kartan lukemin 16-12.

Vuorossa kaikkien karttojen äiti

Kolmantena mappina oli vuorossa Dust2, johon OG lähti varmasti pienoinen pelko takamuksessaan, sillä s1mple oli herätetty toden teolla aikaisemmassa mapissa. Na`Vi saikin ratkaisevaan karttaan aivan huiken lähdön ja otti heti alkuun 7-0-johdon. Tämän jälkeen OG pyrki vielä takaisin peliin mukaan ja saikin hieman jalkaa oven väliin, kunnes jo Overpassissa alkanut s1mple-show todisti, että häntä ei pidätellyt enää mikään. Hän otti ensimmäiseen osioon aivan käsittämättömät 22 kaappia, kun Na`Vi pyyhki OG:lla lattiaa ja voitti ensimmäisen osion 11-4.

s1mplen upeaa suorittamista

Toiseen osioon Aleksib:n johtama tiimi sai kuitenkin vahvan lähdön ja nappasi pistoolikierroksen. Ensimmäiseen asekierrokseen mentäessä näytti siltä, että joukkueella oli vielä mahdollisuuten palata takaisin mukaan otteluun, mutta nuori tulokas Perfecto nappasi kaksi upeaa fragia, kun Na`Vi ryösti itselleen ensimmäisen asekierokksen. Joukkue jatkoi hyviä otteita ja otti kaksi seuraavaakin rundia ja pääsi täten jo 14 kierrosvoittoon. Ottelu alkoi lähestyä siis vääjäämättä loppua, joka vaikutti olevan suomalaisfanien kannalta surullinen.

Tämän jälkeen tapahtui kummia ja Aleksib kaivoi jälleen uudet taktiikat peliin, kun OG lähti kierros kerrallaan tulemaan kohti Na`Via. Joukkue keräsi kuusi peräkkäistä kierrosta ja hengitti aivan CIS-joukkueen niskassa, kun tilanne oli kaventunut jo 14-13. Tämä ei kuitenkaan aivan riitänyt, vaan venäläispainotteinen joukkue löysi puolustuksensa kulmakivet ja laittoi paikat jälleen lukkoon. Kahden viimeisen kierroksen osalta OG ei enää saanut kunnolla mitään aikaan, vaan Na`Vi näytti miksi he ovat maailman ykkösjoukkue ja kairasi 16-13 karttavoiton sekä 2-1 otteluvoiton.

Tsekkaa myös: HAVU jälleen huippuvireessä – Flashpointin kakkosvaiheesta lohkovoitto


Pelaajat: ,,
Joukkueet: ,
Ottelut:

NordVPN 600x200