Video: OG nappasi todella kovan päänahan ESL Pro Leaguessa – Aleksib veteli leukoja voiton kunniaksi

OG Blast Premier Fall Series

Suomalaisen Aleksi ”Aleksib” Virolaisen OG voitti toisen peräkkäisen ottelunsa ESL Pro Leaguessa, kun vastaan asettui mousesports. Voitto oli erittäin arvokas, sillä mousesports on ehdottomasti yksi maailman parhaista joukkueista tällä hetkellä.

OG ja mousesports kohtasivat päivän ensimmäisessä Pro League -ottelussa. Mousesports oli ehdoton suosikki otteluun lähdettäessä, mutta Virolaisen johtama joukkue pelasi erittäin hyvää CS:ää ja voitti yhden maailman kovimmista joukkueista. OG pääsi valitsemaan ensimmäisenä kartan ja päätyi de_mirageen, jossa joukkue on esittänyt hyviä otteita lyhyen historiansa aikana. Virolaisen suojatit saivat kuitenkin aivan karmean startin Miragen teropuolelle ja hävisi peräti seitsemän ensimmäistä kierrosta. Tämän jälkeen tapahtui lisää kummia, kun mousesportsin puolustus hajosi täysin käsiin ja OG otti kahdeksan seuraavaa kiesiä.

Erikoisen ensimmäisen puoliskon jälkeen nähtiin vähän normaalimpi toinen puolisko, kun joukkueet vaihtelivat rundeja hiukan tasaisempaan tahtiin. Edelleen kuitenkin molemmilla oli omat etsikkoaikansa. Ensin näytti siltä, että mousesports menee menojaan, mutta OG alkoi pistää kapuloita rattaisiin toden teolla pelin ollessa 12-9 mousesportsin hyväksi. Erityisesti Valdemar ”valdeBjørn Vangså esitti erittäin upeita otteita, kun OG voitti viisi seuraavaa kierrosta ja oli jälleen kuskin paikalla. Mousesports ei kuitenkaan suostunut luovuttamaan, vaan taisteli tiensä takaisin peliin ja tasoitti ottelun ensin 14-14 ja sitten vielä 15-15.

mantuu liekeissä

Paremmuutta ei siis saatu selvitettyä 30 ensimmäisen kierroksen aikana, joka tarkoitti, että luvassa oli jatkoaika. Jatkoaika ESL:n säännöissä menee niin, että pelataan maksimissaan kolme kierrosta per puolisko ja rahaa on käytössä 16 000$. Käytännössä rahat ei siis lopu kesken ja ensimmäisenä neljä kierrosta saanut voittaa ottelun. Mousesports oli todella hyvä jatkoajalla, eikä OG saanut kuin yhden kierroksen koko jatkoajan aikana, joka tarkoitti sitä, että ensimmäisen kartan kuittasi nimiinsä Finn ”Karrigan” Andersenin joukot. Suomalaisittain Mirage oli hieman surullinen, sillä Aleksib epäonnistui mapissa ja otti vain 13 fragia.

Vuorossa OG:n murskajaiset

Oli aika siirtyi mousesportsin valitsemaan de_trainiin, josta odotettiin selkeämpää voittoa Karriganin miehistölle. OG sai kuitenkin erittäin upean lähdön Trainiin eikä päästänyt mousesportsia peliin mukaan ollenkaan. Virolainen etunenässä esitti huikeaa peliä, kun joukkue laittoi molemmat sitet armottomaan lukitukseen. Mousesports sai pelkästään yksittäisiä kierrosvoittoja, eikä päässyt missään vaiheessa hyvään rahalliseen tilanteeseen. OG hallitsi siis puoliskoa aivan miten tahtoi ja olikin ensimmäisen osion jälkeen tukevassa 12-3-johdossa. Toisen osion alkuun mousesports vielä pyristeli voittaen pistoolikierroksen, mutta aseilla OG jyräsi joukkueen yli ja nappasi karttavoiton 16-5.

Trainista siirryttiin ratkaisevaan karttaan de_infernoon, joka on tilastollisesti OG:n toiseksi paras mappi. Tilastot ja peli eivät puhuneet aivan samaa kieltä, sillä servulla näytti siltä, että Aleksib ja kumppanit eivät muuta pelaakaan kuin Infernoa. Joukkue oli aivan eufoorisessa letkussa ja ylijuoksi vastustajansa täydellisesti. Ensimmäinen osio päättyi lukemiin 14-1 ja siinä vaiheessa oli jo selvää, että kumpi ottelun vie nimiinsä. OG hävisi vielä yhden pistoolikierroksen, mutta forcesi seuraavalla rundille ja katkaisi mousesportsin selkärangan voittamalla ensin forcen ja heti perään tarvittavan toisen kierroksen. Tämä tarkoitti sitä, että OG nappasi sekä kartta- että otteluvoiton.

Voitto oli erittäin maukas, sillä mousesports on ehdoton kärkijengi. HLTV.orgin maailmanlistalla joukkue majailee sijalla neljä ja ESL:n vastaavassa sijalla kaksi. Tämä on jatkoa ajatellen todella lupaavaa, sillä tähän asti OG on esittänyt hyvin vaihtelevia tuloksia ja erityisesti otteluiden voittaminen on ollut joukkueelle vaikeaa. Tämä toki on ihan normaalia uusille kokoonpanoille, jollaisena Virolaisen joukkuetta voidaan edelleen pitää. Tämä voitto vankistaa joukkueen asemaa sekä Pro Leaguessa että maailmanlistalla ja se lupaa hyvää jatkoa ajatellen.

Aleksib leuanvetohaasteessa matsin jälkeen

Tsekkaa myös: Video: HAVU teki ihmenousun avauskartassa ja paineli lopulta upeaan 2-0-voittoon!


Pelaajat: ,,
Joukkueet: ,
Ottelut: