OG:lle tappio maratonottelun jälkeen – siipirikkoinen FaZe vei voiton

OG

IEM Beijing-Haidian saatiin suomalaisittan käyntiin, kun Aleksib:n johtama OG haastoi avausottelussaan FaZe Clanin.

OG pelasi fantastisen BLAST Premier Fallin, kun se kaatoi s1mplen tähdittämän Natus Vinceren kahdesti ja voitti näin oman lohkonsa. Finaalipaikka lohkossa varmisti myös paikan BLAST Premier Fallin finaaleihin, joten mistään pienestä voitosta ei ollut kyse.

FaZen taival kyseisessä turnauksessa ei aivan yhtä vahva ollut, sillä joukkue joutui pelaamaan ilman supertähteään NiKoa, joka siirtyi G2:n riveihin. Korvaajaksi joukkue sai yhden isoimmista CS:GO-legendoista ikinä, kun olofmeister palasi mukaan tauolta. Mies kuitenkin ilmoitti, että ei ole pelannut juuri yhtään, joten suuria tekoja ei häneltä odotettu.

Nyt kuitenkin niin FaZella kuin olofmeisterilläkin oli uusi mahdollisuus, kun joukkue on kerennyt hieman harjoitellakin yhdessä. Mappeja A-lohkon kohtaamiseen pääsi valitsemaan ensin FaZe, joka nappasi Infernon. OG puolestaan valitsi Dust2:n ja mahdolliseksi ratkaisijaksi jäi Mirage.

FaZe aloittaa vahvasti

Alusta alkaen näytti siltä, että FaZe on selvästi tehnyt kotitöitä ja harjoitellut yhdessä. Vaikka OG sai mukavan alun inffiin voittamalla neljä ensimmäistä kiesiä, oli mappi pääosin FaZen hallintaa. Hyökkäävällä puolella legendaarinen olofmeister näytti, että hän osaa edelleen pelata ja nappasi 13 frägiä FaZen voittaessa osion 8-7.

Toisessa osiossa Aleksib:n suojateilta odotettiin paljon, sillä jengi on esittänyt usein vahvoja t-puolia. Tällä kertaa näin ei kuitenkaan ollut, vaan broky ja kumppanit pistivät paikat lukkoon ja veivät voiton Infernosta vastustamattomasti 16-10.

OG:lta vaisu esitys

Pölyyn mentäessä OG:lta odotettiin todella paljon enemmän ja alku mappiin olikin terävä. Kauaa ei ilo kuitenkaan jatkunut, vaan FaZe kampesi itsensä nopeasti rinnalle ja ohi. Puoliskon lopulla Aleksib:n taktiikat alkoivat jälleen purra ja se siivitti joukkueen vahvaan 9-6-osiovoittoon.

Hyökkäävälle puolelle päästyään FaZe näytti heti, että he eivät vahingossa esittäneet hyvää hyökkäyspeliä jo Infernossa. OG oli hätää kärsimässä kovan paineen alla ja onnistui taistelemaan lopulta itsensä vain vaivoin jatkoajalle, kun kapteeni Aleksib otti joukkueen reppuselkään ja vei kaksi perättäistä 1v1-tilannetta.

Jatkoajan alku näytti suomalaisfanien kannalta katastrofaaliselta, kun FaZe sai kaksi mahdollisuutta katkaista ottelun. Näitä vihulainen ei kuitenkaan käyttänyt, kun ISSAA pelasti varman häviön viemällä uskomattoman 1v3. Toisella jatkoajalla OG ei enää antanut voiton lipsua käsistään, vaan nappasi neljä peräkkäistä rundia ja vei ratkaisun kolmanteen karttaan lukemin 22-20.

ISSAA pitää OG:n elossa

Comeback jää haaveeksi

OG aloitti ratkaisevan mapin hyökkäävällä puolella, joten toivottavissa oli vahva alku. Tällä kertaa kävi kuitenkin nopeasti selväksi, että FaZe oli tehnyt taustatyön mirrenkin osalta hyvin ja Aleksib:n johtamat hyökkäykset kuivuivat kasaan kerta toisensa jälkeen. Vaisu ensimmäinen osio meni lopulta FaZelle peräti 11-4.

Toisessa osiossa OG näytti, että ikinä ei kannata luovuttaa, vaan alkoi taistella itseään peliin mukaan kierros kierrokselta. Kiri toi joukkueen lopulta todella lähelle, mutta se ei enää riittänyt. Erityisesti broky esitti huikeita otteitaan ja nappasi 29 frägiä, kun FaZe naulasi loppulukemiksi 16-12 ja 2-1.

Tämä tarkoittaa sitä, että OG tippuu alempaan kaavioon, jossa ensimmäisenä vastaan tulee venäläisjoukkue Spirit. Ottelu pelataan tiistaina kello 16:00 ja se on pakko voittaa, jos haluaa jatkaa taivaltaan turnauksessa.

 

 


Pelaajat: ,,,
Joukkueet: ,
Ottelut:
Mapit: ,,