OG:lla tuhannen taalan paikassa – meneekö joukkue jatkoon Kölnissä?

Aleksib OG CS-vihjeet G2

OG ja Sprout kohtaavat toisensa lauantaina kello 14:00. Ottelusta on odotettavissa huikea vääntö, joka voi päättyä miten vain.

OG onnistui ESL One: Cologne 2020 -turnauksen avausottelussa voittamaan NiPin huikean väännön jälkeen. Ottelun ratkaisu nähtiin vasta kolmanessa kartassa ja ottelu olisi lopulta voinut päättyä kuinka vain.

Sprout puolestaan yllätti kaikki CS-maailmaa seuraavat ihmiset ja voitti käsittämättömän upealla tavalla maailman listan ykkösenä majailevan BIGin. Tämän jälkeen jengi hävisi HAVUlle FunSpark ULTI -karsinnoissa, joten pelkkää perusvihreetä ei Sproutillakaan ole ollut.

OG ehdoton ennakkosuosikki

Ei ole kysymystäkään, etteikö Aleksib:n operoima orkesteri olisi ennakkosuosikki otteluun. Sprout majailee maailmanlistalla vasta sijalla #40 ja BIG-voittoa lukuunottamatta joukkue ei ole esiintynyt mitenkään erityisesti edukseen.

OG puolestaan on kohentanut asemiaan niin pelillisesti kuin maailmanlistallakin. Joukkue on tällä hetkellä jo sijalla #12 ja voitto saksalaisjoukkueesta sekä jatkopaikka yhdessä maailman arvostetuimmista turnauksista voisi ehdottomasti nostaa jengin jo TOP10-joukkueeksi.

Ensimmäisen matsin osalta Kölnin huipputurnauksessa OG:n puolelta parhaiten suoriutuivat tanskalaistähti valde sekä kaikkien yllätykseksi Aleksib. Valdella on selvästi paras rating 1.31 kolmen kartan osalta, mutta Aleksib ei ole kaukana perässä 1.20 ratingillaan.

Aleksib on ollut hyvällä pelipäällä

Toki myös muilta pelaajilta on nähty huikeita suorituksia, kuten mantuun jäätävä AWP-ässä, joka käynnisti OG:n kirin kohti karttavoittoa ensimmäisessä ottelussa.

Mielenkiintoinen karttalotto

Karttoja ei pysty tällä kertaa ennustamaan samalla tavalla kuin yleensä. Ensinnäkin pelaajien tauko sotkee asiaa hyvin paljon, sillä ei ole hajuakaan, mihin joukkueet ovat tauon jälkeen aikansa käyttäneet. Tämän lisäksi Sproutin osalta dataa ei ole niin paljon käytössä.

OG kuitenkin jatkaa Vertigon instabannaamista, joten sitä mappia ei varmasti tulla näkemään. Tämä sinällään on helpotus Sproutille, joka saa tästä etulyöntiaseman karttavalintatilaisuuteen, koska heillä Vertigo on poolin huonoin kartta ja korkealla bannilistalla.

Sprout ei tykkää pelata myöskään Overpassia. Tämä antaa saksalaisjoukkueelle huikean mahdollisuuden bannata Inferno ja luottaa siihen, että Aleksib:n suojatit eivät pickaa Overpassia, joka on tilastollisesti joukkueen heikoin kartta viimeisen kolmen kuukauden aikana.

Loogisinta olisi, että OG bannaisi Vertigon, Sprout Overpassin ja kartoiksi valikoituisi Nuke, Inferno ja Mirage. Molemmilla joukkueilla on kuitenkin mahdollisuus vetää kani hatusta ja yllättää toinen omalla valinnallaan. Kävi mappien osalta miten tahansa, niin lauantain matsi tuskin jättää ketään kylmäksi. Kello 16:00 kannattaa siis olla näköradion äärellä.


Pelaajat: ,
Joukkueet:
Ottelut: