OG sai heti kutsun turnaukseen – Miten käy ENCEn Maltalla? Minne menet SJ Gaming?

OG

Suomen elektroninen urheiluscene sai isosti positiivisia uutisia, kun Dota 2 -kentillä jyrännyt OG julkaisi vihdoin kauan odotetun CS:GO-joukkueensa. Suomalaisten iloksi joukkueen yhtenä avainpelaajana on ENCEn entinen IGL Aleksib. Samalla loppui spekulaatiot mahdollisesta Jampin noususta OG:n rosteriin. Ainakin toistaiseksi.

OG – Valmiina isoihin saappaisiin, vai onko?

Pitkä ja piinaava odotus Aleksi Virolaisen tulevaisuudesta voidaan ainakin hetkeksi laittaa lukittuun kassakaappiin, sillä Aleksib on nyt osa OG:n CS:GO-joukkuetta.

Se, että pitkäaikainen ENCE eSportsin IGL on nyt osa OG:n organisaatiota ei varsinaisesti ollut CS:GO maailmaa seuraavalle enää mikään jymypommi, mutta helpotuksen tunnetta se varmasti tuo niin faneille, kun Aleksille itselleenkin. ENCE-kortti on nyt katsottu loppuun ja on aika kääntää seuraava, entistäkin painavampi sivu jo moneen kertaan tavatun päälle. Ulkopuolisen silmään vaikutti siltä, että Aleksibllä oli ENCEn organisaatiossa ennen siirtoaan ns. koirankoppitilanne ja pelaavaan kokoonpanoon pääseminen olisi vaatinut ainakin yhden prinsessan poistamista pelaavasta rosterista.

BTS CS:GO julkaisi CS Summit 5:n viimeisen joukkueen, joten OG:n otteita päästään katsomaan Twitchin välityksellä 12.-15.12.2019 välisenä aikana. Toivotaan, että pojat ovat kerinneet harjoitella ja lauteilla nähdään hyvin latautunut ja nälkäinen OG!

ENCE eSports – Kohti terävintä kärkeä?

ENCE eSportsin matka uudistuneella kokoonpanolla alkoi melko yskivässä kierteessä, mutta jälkimmäinen Kiinassa pelattu Asia Championships 2019 -turnaus näytti jo orastavaa valoa allun AWP:n nokassa. Finaalimatsissa mousesports sai kuitenkin haluamansa revanssin ja antoi tiukan tukkapöllyn suomipojille ja kaupan päälliseksi roppakaupalla kiviä. Toivottavasti ne löysivät tiensä myös verkkareiden taskuihin.

Seuraava näytönpaikka herroilla onkin jo muutaman viikon kuluttua pelattavassa Maltan Champions Cup Finals-turnauksessa. Osallistuvat jengit eivät tällä kertaa yllä aivan sinne tier 1 -luokan terävimpään kärkeen ja tämä tuo ailahtelevasti suoriutuneelle ENCElle mahdollisesti lisäpaineita.

Tästä turnauksesta kelpaa vain voitto, tai minimissään rehdisti hävitty finaali. Mieluiten kuitenkin ensin mainittu. Toivotaan tsemppiä myös ENCEn jätkille!

SJ-Gaming – Menestys tekisi lajille hyvää

Nyt, kun OG sai kakistettua CS:GO-joukkueensa kokoonpanon ulos, niin voidaan lopettaa ainakin hetkeksi spekulaatiot Jampin osalta. Ottajia nuorelle osujalle varmasti on muuallakin, mutta kuinka suuri merkitys tällä 12-vuotiaana hankitulla koodaustahralla sitten todellisuudessa on? OG:n pelaajavalintoihin liittyen tahdon kuitenkin uskoa taustalla olevan muitakin asioita, kun pelkkä koodien käytöstä kiinni jääminen joskus ennen ajanlaskua.

Koodien kanssa pelaamista on itsekin verkkopelejä pelaavana vaikea hyväksyä. Siinä huijaa itseään, mahdollisesti myös pelitovereitaan ja ennen kaikkea epäkunnioittaa vastustajaansa röyhkeällä tavalla. Tässä tapauksessa kuitenkin on otettava huomioon, että hieman yli 10-vuotiaana tehty rike on saanut valitettavan suuren mittakaavan. Rinnastaisin tätä kutakuinkin samaan kastiin kuin pikkuvilpit korttipelin jakajana tai tikkakisojen yläkanttiin lasketut lukemat. Jäisikö niiden takia ammattilaisura vanhempana saavuttamatta Dartsissa tai Pokerissa? Tuskin.

SJ-Gamingilla on rutkasti potentiaalia ja edellytykset isoon menestykseen, mutta onko organisaatio valmis kasvamaan, että Jampin kaltaiset supertähdet saadaan naulattua pelaavaan rosteriin ja sitä kautta koko joukkueella on rauha keskittyä pelaamaan ja tulemaan yhdessä paremmaksi joukkueeksi?

Suomalaismenestys maailmalla on tuonut valtavasti uusia innokkaita pelaajia Suomessa. Nyt eri organisaatioiden pitäisi löytää vain ne potentiaalisimmat ja saada omaan organisaatioon kehittymään. Alalla liikkuvat rahasummat jatkavat kasvuaan ja ne lisäävät taas vaan entisestään kasvavaa kilpailua. Samalla organisaatiot kehittyvät, isompia sponsoreita ja taas massiivisempia organisaatioita. Tässä pelissä on paljon enemmän voittajia kuin häviäjiä ja ennen kaikkea urheilun kuluttajat tykkää!

Lue myös: Aleksi ”aleksib” Virolainen löysi vihdoin uuden CS-joukkueen – siirtyy maailmanluokan organisaatioon


Pelaajat: ,
Joukkueet: ,