OG ulos Beijing-Haidianista – ENCE suomalaisten ainoa toivo

OG Aleksib

Aleksib:n johtama OG kohtasi venäläisjoukkue Team Spiritin IEM Beijing-Haidianin alemman kaavion ottelussa.

Viime aikoina fantastista CS:ää pelannut OG lähti vahvoilla odotuksilla IEM Beijing-Haidianiin. Heti ensimmäisessä matsissa joukkue sai kuitenkin kylmää kyytiä, kun FaZe onnistui voittamaan joukkueen olofmeisterin pelatessa stand-ininä.

Tämän päivän kohtaamiseen vastus oli ennakkoon vielä selvästi heikompi, kun venäläisjoukkue Team Spirit haastoi OG:n. Ottelun voittajalle oli luvassa paikka alemman kaavion toiselle kierrokselle ja häviäjälle puolestaan tiketti ulos turnauksesta.

Kuolemanpelin osalta mappeja pääsi valitsemaan ensin venäläisjengi, joka nappasi itselleen Overpassin. OG itse päätyi valitsemaan Infernon, jossa se on viime aikoina ollut suurissa vaikeuksissa. Mahdolliseksi ratkaisijaksi jengien välillä jäi Nuke.

OG:n peli kateissa

Overpass alkoi Aleksib:n joukkueen kannalta heikosti, vaikka mies itse olikin hyvässä vireessä. Vaivaiset seitsemän puolustuvan puolen kierrosta tiesi karttavoiton kannalta suuria vaikeuksia, sillä Overpass on hyvin CT-painotteinen kartta.

Toisessa osiossa alkoi näyttää siltä, että OG rakentaisi vielä comebackin, kun joukkue onnistui viemään viisi peräkkäistä kierrosta ja meni jo 12-10-johtoon. Tämän jälkeen Spirit sai kerättyä rivinsä kasaan ja puolusti loppuosion fantastisesti. Venäläisjoukkue puristi lopulta väkisin voiton karttavalinnastaan Overpassista lukemin 16-13.

Infernoon OG lähti veitsi kurkulla ja toivoi varmasti vahvaa alkua hyökkäysosioonsa. Siinä joukkue epäonnistui kuitenkin täydellisesti, kun Spirit toi Overpassissa pystyttämänsä muurin mukanaan Infernoon. Ensimmäinen osio meni murskaavasti venäläisille 13-2, joka oli Aleksib:n jengille lopun alkua.

Toisessa osiossa OG puristi kaikki mehut itsestään irti, mutta sekään ei riittänyt. Joukkue onnistui keräämään yhdeksän peräkkäistä kierrosta, mutta välimatka oli yksinkertaisesti aivan liian iso ja lopulta Spirit naulasi taululle lukemiksi 16-11 ja 2-0.

ENCE ainoa toivo turnauksessa

Suomalaisten osalta tilanne on se, että Aleksib on nyt ulkona turnauksesta. Tämä tarkoittaa sitä, että ENCE on suomalaisten ainoa toivo karkeloissa, johon odotukset erityisesti OG:n osalta olivat kovat. Aleksib:n joukkue toki nähdään juuri alkavassa Flashpointissa, joten he pääsevät heti takaisin pelikentille.

ENCE on ensimmäistä kertaa mukana uusien hankintojensa doton ja sAwin kanssa, joten suuria odotuksia ei kannata joukkueen harteille asettaa. Matsi Astralista vastaan on kuitenkin hyvä mittari tämän hetken kunnosta ja joukkue voi lähteä otteluun täysin paineitta, sillä tanskalaisjoukkue on jättimäinen ennakkosuosikki perjantain kohtaamiseen.


Pelaajat: ,,
Joukkueet: ,
Ottelut:
Mapit: ,