OG täysi vastaantulija – FaZe juhlii IEM New Yorkin mestaruutta

OG

OG otti mittaa FaZesta, kun joukkueet taistelivat IEM New York 2020 -turnauksen himoitusta pokaalista.

OG:n CS:GO-joukkue on ollut kasassa vähän reilu 300 päivää ja vihdoin joukkue pääsi kauan himoittuun finaaliin. Finaalivastustajaksi Aleksib:n johtamalle orkesterille tuli FaZe, jonka joukkue voitti jo kerran aiemmin turnauksessa.

Tällä kertaa asetelmat olivat kuitenkin täysin erilaiset, sillä formaatti oli muuttunut paras viidestä -muotoon ja mappienkin osalta tapahtui pientä muutosta. Lisäksi FaZe on ehdottomasti kokeneempi joukkue, joka on usein finaalissa valttia.

Mappien osalta ei sinällään yllätyksiä nähty, vaan banneiksi muodostui juuri ne kartat, joita ennakoimmekin. OG jatkoi samalla tutulla linjallaan ja bannasi Vertigon, kun taas FaZe puolestaan bannasi Overpassin, jossa se oli viimeksi täysi vastaantulija. Pelattaviksi mapeiksi jäi näin ollen Mirage, Inferno, Dust2, Nuke (tarvittaessa) ja Train (tarvittaessa).

Taistelu ei tuo tulosta

Mirage alkoi OG:n kannalta upeasti, kun joukkue esitti CT-puolellaan fantastisia otteita. Erityisesti joukkueen suomalaiskapteeni Aleksib oli tullut finaaliin pelaamaan ja näyttikin esimerkillään, miten homma hoidetaan. Hyvä alku ei kuitenkaan kestänyt osion loppuun saakka, vaan FaZe tuli aivan iholle kiinni seitsemällä kierroksellaan.

Toisessa osiossa sama meno jatkui ja välillä tuntui siltä, että joukkueet eivät saa ratkaistua paremmuuttaan. Rinta rinnan edennyt osio johti lopulta siihen, että ratkaisua haettiin jatkoajalta. OG:n vimmattu taistelu ja Aleksib:n 30 frägiäkään ei riittänyt, kun FaZe mursi toisella jatkoajalla vastustajan selkärangan ja vei mapin nimiinsä 22-20.

Eilen fnaticilta kylmää kyytiä Infernossa saanut OG jatkoi tänään samalla linjalla ja oli täysin hukassa kartassa. Joukkueen huikea mojo mapin osalta on kadonnut pahimmalla mahdollisella hetkellä, joka aiheuttaa suuria vaikeuksia jengin mappipooliin.

Ensimmäinen osio oli FaZen puolustusnäytöstä numeroin 12-3. Aleksib koitti vielä nostattaa joukkueensa suosta ja nappasi kolmea upeaa frägiä pislarundilla, mutta sekään ei riittänyt, kun brasilialaistähti coldzeran johdolla vastustaja nappasi jo toisen kiinnityksen mestaruuteen lukemin 16-5.

Aleksib yrittää pitää joukkueensa mukana pelissä

OG:n sydän särkyy

Kolmanteen karttaan mentäessä oli selvää, että OG:n on pakko napata voitto, jos se aikoo vielä taistella turnausvoitosta. Tilannetta helpotti se, että joukkue oli viimeksi selvästi FaZea vahvempi pölyssä, joten missään nimessä mahdottomasta tehtävästä ei ollut kyse.

Alku olikin jälleen kohtalainen, kun Aleksib onnistui viemään pislarundin joukkueelleen. Tämän jälkeen FaZe otti kuitenkin nopeasti kuskin paikan itselleen ja hyökkäsi itsensä rinnalle ja ohi. Lopussa OG vielä näytti, että he eivät aio kaatua helpolla ja veivät ensimmäisen osion lukemin 8-7.

Pölyssä hyökkäävä puoli on usein jopa helpompi, joten avaimet voittoon oli olemassa. FaZen puolustus näytti kuitenkin alusta alkaen pelottavan hyvältä, joka tiesi isoja vaikeuksia OG:lle. Bosnialaistähti NiKo johdatti puolustusta esimerkillään ja se oli yksinkertaisesti liikaa. Loppulukemat pölystä FaZelle 16-11 ja koko finaalista 3-0.

OG:n ensimmäinen finaali päättyi näin isoon pettymykseen. On toki tärkeää, että joukkue pääsi vihdoin finaaliin ja näytti, että sillä on potentiaalia haastaa parhaita joukkeuita. Finaaliesitys itsessään jäi ikävä kyllä vaisuksi ja vastustaja ehdottomasti ansaitsi voittonsa.

FaZe juhlii 3-0-voittoa


Pelaajat: ,,
Joukkueet: ,
Ottelut:
Mapit: ,,

NordVPN 600x200