Suomalaistähti Otto ”ottoNd” Sihvo istui Pallomeri.net Esportsin piinapenkkiin – lue mielenkiintoinen haastis

ottond havu

Suomalainen CS:GO-tähti Otto ”ottoNd” Sihvo on luonut jo muutaman vuoden ajan uraa ammattilaisena ulkomaalaisissa organisaatioissa.

Sihvo siirtyi HAVU Gamingista ulkomaille vuonna 2018, kun suomalainen liittyi osaksi Valiancen organisaatiota. Tästä matka on jatkunut CR4ZY:n kautta nykyiseen joukkueeseen c0ntact Gamingiin.

Pallomeri.net Esportsilla oli kunnia saada tämä nuori mies haastatteluun, jossa päästiin kuulemaan suomalaistähden kuulumisia sekä mielenkiintoisia juttuja CS:GO-peliin liittyen.

Mistä kaikki sai alkunsa?

Otto Sihvo alkoi ottamaan ensimmäisiä ammattilaispelaajan askeleita vuonna 2016. Tästä lähti uran nousukiito, joka vei lopulta HAVUn kautta ulkomaille.

Miten päädyit pro-pelaajaksi CS:GO:ssa?

– 2016 Lantrek oli mun eka pro-turnaus ja tultiin siellä 3. sijalle. Sen jälkeen Vectorama 2016, missä oltiin toisia. Näiden turnausten jälkeen tajusin, että tässä pelissä voisi pärjätä, joten lähdin opiskelemaan ja lykkäsin inttiä.

– 2017 pääsin HAVUun ja siellä pelit menivät hyvin. Myöhemmin sinä vuonna päästiin Shanghaihin pelaamaan Starladderin turnaukseen. Ekassa matsis oli vastassa Renegades, joka oli TOP15-joukkue silloin, hävittiin se matsi 0-2. Oma peli meni ihan hyvin ja tämän jälkeen tiesin, että mä voin olla ammattilainen, ottoNd kertaa uransa alkuvaiheita.

c0ntact tavoittelee paluuta huipulle

c0ntact Gaming sukelsi pahasti kesän lopulla ja tämä näkyi maailmanlistalla, jossa sijoitus valahti jo 100 huonommalle puolelle. Nyt tilanne on kuitenkin lähtenyt paranemaan ja myös odotukset tuleville kuukausille ovat huomattavasti valoisammat.

Minkälaiset tulevaisuudennäkymät c0ntactin kanssa? Oletteko asettaneet jotain tiettyjä tavoitteita? Entä mikä on yleisfiilis koronavuoden CS:stä?

– Siitä lähtien, kun liityttiin c0ntactiin niin tiedettiin, että tämä tulee olemaan pitkän tähtäimen projekti. Tällä hetkellä meillä on kaksi uutta pelaajaa ja hommat vähän levällään, mutta ensi vuonna pystytään näyttämään mihin meistä on. Kyllä sinne TOP-20:n hujakoille pitäisi päästä takasin.

– Kun pääsi puolentoista kuukauden jenkkireissun jälkeen kotiin siinä koronan alussa, niin kotona oleminen maistui. Kesän jälkeen on tehnyt mieli päästä jälleen bootcamppaa ja pelailemaan taas laneja. Kokonaisuutena vuosi ollut iso pettymys ja netissä pelaaminen vaikuttanut joukkueeseen negatiivisesti, ottoNd toteaa Pallomeri.net Esportsille.

c0ntact Gaming laittoi joukkuettaan uusiksi lokakuussa, kun smooya ja emi vaihtoivat maisemaa ja tilalle tulivat rigoN ja Spinx.

Smooya sanoi, että lähti osittain sen takia, että haluaa pelata mainbossina. Liittyikö hänen lähtöönsä jotain draamaa, vai lähtikö hän ihan hyvässä hengessä?

– Ei ollut mitään draamaa tässä. Smooyan lähtöön vaikutti juuri tämä pitkän tähtäimen projekti. Me molemmat ei oltaisi voitu olla joukkueessa 6 kuukauden päästä ja hän ei ollut 100% mukana uudessa roolissaan. Lopputulos oli, että ei haluta tuhlata kenenkään aikaa tässä, ottoNd kertaa kokoonpano muutoksia.

Moni suomalainen CS:GO-pelin ystävä haluaisi varmasti nähdä ottoNd:n tulevina vuosina myös jälleen suomalaisessa organisaatiossa. AWP-tähti ei itse poissulje siirtoa tulevaisuudessa, mutta vielä ei ole kuitenkaan sen aika.

– Haluan pelata vielä suomalaisessa joukkueessa urani aikani, mutta en usko tämän tapahtuvan lähiaikoina.

ottoNd:n hienoimmat ja harmittavimmat hetket

ottoNd on päästy haistelemaan tunnelmaa myös pelin arvostetuimmissa turnauksissa, majoreilla. Suomalaisen uran kohokohdat ja harmittavin hetki liittyvät vahvasti myös juuri majoreille, jotka tarjosivat tunteiden vuoristorataa.

Mikä on uran tähän mennessä hienoin hetki/upein saavutus?

– Voitettiin fnatic 2-0 ratkaisevassa matsissa ja päästin majoreille. Majoreilla pelaaminen ja pakko sanoo vielä 2019 DreamHack Rotterdam -turnauksen voitto on jäänyt mieleen, koska viime turnausvoitosta oli niin kauan aikaa.

Onko joku tilanne/matsi jäänyt kaivelemaan uran varrelta?

– Majoreilta jäi mieleen vika matsi johdettiin 1-0 Navia vastaan. Toisessa mapissa tilanne 12-10 s1mple ampuu savun läpi tuplat ja muistan, miten siinä katkesi selkäranka ja hävittiin lopulta se BO3 1-2 ja ei päästy playoffeihin. Sit toinen vielä oli 2018 Assemblyjen finaalin vika mappi ENCEä vastaan. Oltiin häviöllä 8-14 ja sitten mentiin jatkoille ja hävittiin lopulta 23-25. 

Lopun piinapenkki Otto ”ottoNd” Sihvolle

Mikä on Oton lempiruoka? Kokkailetko ite vai laulaako woltti?

– Tulee kokkailtua ite tosi paljon. Uunilohi yks lemppareista, mut jos jotain ruokaa tilaa niin kebab kyl ykkösvaihtoehto.

Mikäs on lempijuoma? Toimiiko tää myös saunan jälkeen järven rannalla?

– Lempijuoma Pepsi Max täl hetkel, mut saunan jälkeen joku hyvä olut.

Kuka CS:GO-pelaajista puolestaan saa suurimman arvostuksen?

– Pakko arvostaa ZywOota. Pelaa joukkueelle ja ei omista minkäänlaista egoa, vaikka on maailman parhaimpia pelaajia.

Mitä karttaa pelaat mieluiten, vai riippuuko se paljonkin pelikavereista?

– Mirage ehdoton suosikki ja Train on kanssa jees jos omat osaa pelaa.

Kuka on mielestäsi paras suomalainen pelaaja? (Jos itseä ei saa sanoa)

– Tänä vuonna zehN pelannu tosi hyvin.


Pelaajat:
Joukkueet: