PGL järjestää CS:GO-Majorin lokakuussa – pelipaikaksi valikoitui Tukholma

CS Valve PGL

Counter-Striken puolelta kuuluu lupaavia uutisia, kun seuraavan CS:GO-Majorin ajankohta, pelipaikka ja palkintopotti on lyöty lukkoon.

Huipputason CS:ää on koronaviruspandemian vuoksi pelattu jo pitkään pelkästään verkossa, joka on harmittanut niin pelaajia kuin fanejakin. LAN-tapahtumat ovat selvästi parempi mittari, sillä kaikki pelaavat samoissa olosuhteissa ja kukaan ei näin ollen saa etua esimerkiksi pinginsä vuoksi.

Parempia uutisia kuultiin hetkellisesti jo kesän 2020 jälkeen, kun ESL aikoi järjestää vuoden loppupuolella yhden turnauksen LANissa. Tämä tapahtuma kariutui, kun pandemiatilanne jälleen paheni. Nyt valoa on kuitenkin tunnelin päässä, kun Valve ja PGL ovat ilmoittaneet järjestävänsä seuraavan Majorin lokakuussa.

Majorin pelipaikaksi on valittu Tukholma ja palkintopotissa on kaksi miljoonaa dollaria. Jos yleisöä pystytään ottamaan katsomoihin, on pelipaikka suomalaisfanien näkökulmasta aivan mahtava. On kuitenkin syytä muistaa, että pandemiatilanteen pahentuessa turnaus todennäköisesti joko perutaan tai pelataan ilman yleisöä.

PGL:n järjestämän jättiturnauksen peliareenaksi valikoitui Globen, joka vetää 16 000 katsojaa. Suomalaisille areena on erityisen rakas, sillä Suomi juhli siellä ensimmäistä jääkiekon maailmanmestaruuttaan vuonna 1995. Nyt onkin fantastinen tilaisuus taistella ensimmäisestä suomalaisen voittamasta CS:GO-Majorista paikassa, josta suomalaisfaneilla on pääosin ollut vain hyviä muistoja kotiintuomisiksi.


Ottelut:

NordVPN 600x200