PGL julkaisi tiedotteen – CS:GO-Major saattaa siirtyä pois Ruotsista

CS Valve PGL

Ruotsin koronavirusrajoitukset ovat asettaneet turnausjärjestäjä PGL:n ikävään asemaan.

Lokakuussa pelattavan CS:GO-Majorin osalta kuului ikäviä uutisia, kun turnausjärjestäjä PGL ilmoitti kartoittavansa muita paikkoja tapahtumalle. Ensimmäinen Major sitten koronapandemian on tarkoitus pelata Ruotsin Tukholmassa, jos se on mahdollista.

Ruotsissa on tällä hetkellä niin tiukan koronarajoitukset, että turnausta ei yksinkertaisesti voi järjestää maassa, jos tilanne ei muutu. PGL:n mukaan Avicii areenalle saisi nykyisten rajoitusten mukaan ottaa vain 300 ihmistä, kun kapasiteetti on 16 000.

Yleisökadon lisäksi ongelmia saattaa aiheuttaa maahantulo, johon saatetaan vaatia viisumia muualta kuin Euroopasta matkaaville. Tämä ongelma tuli vastaan Dota2:n puolella, jonka The International -turnaus oli myös tarkoitus pelata Ruotsissa, mutta se jouduttiin siirtämään tiukkojen rajoitusten vuoksi.

PGL on edelleen toiveikas, että Major pystyttäisiin pelaamaan Tukholmassa. Organisaatio on kuitenkin saanut myös kahdesta muusta maasta vihreää valoa, jos Ruotsin rajoitukset eivät hellitä. Toivotaan kuitenkin, että Tukholmassa saataisiin asiat järjestykseen ja Major tulisi pelattavaksi länsinaapuriin.


Ottelut: