PGL Major Antwerp 2022 – tässä kaikki turnauksesta

major antwerp cs

Valve ja PGL julkaisivat seuraavan Major-turnauksen, jonka pelipaikkana toimii Belgian Antwerp. PGL Major Antwerp -turnauksen joukkuemäärät, karsintasysteemi, aikataulu ja muut tiedot täältä.

CS:GO:n suurin ja kaunein turnaus on jälleen tulossa, sillä Valve ja PGL tiedottivat uudesta Majorista, joka pelataan 9.-22.5.2022. Järjestäjänä toimii edellisen turnauksen tapaan PGL ja pelipaikkana on tällä kertaa Belgiassa sijaitseva Antwerp.

Turnauksen palkintopotti on palautettu takaisin miljoonaan dollariin. Viimeksi palkintorahaa oli jaossa kaksi miljoonaa, mutta tähän isoimpana syynä oli se, että useampi Major jäi välistä koronaviruspandemian takia.

Vaikka palkintopotin pienentäminen on joidenkin mielestä pettymys, on kuitenkin hyvä muistaa, että organisaatiot saavat ison siivun myytävistä tarroista, laatikoista ja muista oheistuotteista, joita huipputurnaus tarjoaa. Näin tuloja kertyy huomattavasti enemmän kuin pelkästään palkintopotista irtoavat rahat.

PGL Major Antwerp – karsintasysteemi

Karsinnat suoritetaan jälleen RMR-turnauksilla, joita pelataan tällä kertaa vain yksi per alue. Lisäksi alueita on supistettu, sillä ennen pelattiin kuudella eri alueella, mutta tällä kertaa alueita on vain kolme. Jos RMR-turnauksia ei pystytä pelaamaan LAN-muodossa, niin silloin alueita tulee olemaan viisi.

Aluejako:
Eurooppa (CIS + Eurooppa)
Amerikka (Pohjois- ja Etelä-Amerikka)
Aasia (Aasia + Oseania)

Alueet, jos turnauksia ei pystytä järjestämään LAN-muodossa:
Eurooppa
Pohjois-Amerikka
Etelä-Amerikka
Aasia
Oseania

Jaossa olevat paikat puolestaan määritellään sen perusteella, miten kyseinen alue on edellisessä Majorissa pärjännyt. Näin ollen PGL Major Antwerp -turnaukseen paikkoja jaetaan seuraavalla tavalla.

Joukkuemäärät alueittain (yhteensä 24):

Eurooppa – 7 Legends stage -paikkaa, 6 Challengers stage -paikkaa, 3 Contenders stage -paikkaa (16)
Amerikka – 1 Legends stage -paikkaa, 2 Challengers stage -paikkaa, 3 Contenders stage -paikkaa (6)
Aasia – 2 Contenders stage -paikkaa (2)

PGL kertoi tiedotteessaan, että se ilmoittaa RMR-turnauksista tarkemmin lähiaikoina. Tarkempaa tietoa karsintojen aikataulusta ei vielä siis ole, mutta ne selviävät varmasti lähiaikoina.

Säännöt turnauksessa pysyvät hyvin samankaltaisina eli valmentajien rooli on edelleen todella minimaalinen. Valmentajat saavat osallistua keskusteluun vain aikalisien aikana ja ylimääräisiä kannustuksia, taputuksia tai muita vastaavia ei kesken pelien saa tehdä. Koko sääntökirjan pääset lukemaan tästä.

Näin toimii lipunmyynti – PGL Antwerp liput:

Antwerpin major-turnauksen liput ovat myynnissä. Fanit pääsevät tuttuun tapaan paikan päälle turnauksen ratkaisuhetkiin. Ensimmäiset liput ovat myynnissä torstaille ja itse tapahtuma huipentuu sunnuntaina pelattavaan finaaliin.

Normaalit katsomopaikat:

Torstai ja perjantai – 35 euroa
Lauantai – 50 euroa
Sunnuntai – 55 euroa

Permantopaikat lattiatasossa:

Torstai ja perjantai – 75 euroa
Lauantai – 85 euroa
Sunnuntai – 95 euroa

Lipunmyyntiin pääset TÄSTÄ LINKISTÄ!


Ottelut: