RMR-pisteiden tilanne – missä menee ENCE, OG ja muut?

ENCE

Vuoden kaksi ensimmäistä Major-pisteisiin oikeuttavaa turnausta on pelattu ja onkin aika tutkia, missä menee ENCE, OG ja muut joukkueet RMR-pisteiden valossa.

ENCE ja zehNin edustama GODSENT olivat mukana vuoden ensimmäisessä Regional Major Rankings -pisteitä kerryttäneessä turnauksessa ESL One: Road to Riossa. OG ei puolestaan kyseisessä turnauksessa ollut, koska joukkue epäonnistui alkuvuoden Minor-karsinnoissa pahemman kerran.

ENCE pelasi melko vaisun ensimmäisen turnauksen, mutta onnistui onnekseen välttämään viimeiset sijat 13-16. Koska suomalaisjoukkue sai viime Majoreilta legendastatuksen, oli heillä hyvät alkupojot. Ensimmäisen turnauksen yhdeksäs sija oli joukkueelle siis todella arvokas jatkon kannalta.

Mitä lähempänä marraskuun Majoria turnauksia pelataan, sitä enemmän pisteitä on mahdollista saada. Lisäksi RMR-pisteisiin vaikuttaa, jos tekee rosterimuutoksia ilmoitettuun kokoonpanoonsa ja pelaa muokatulla kokoonpanolla turnauksessa, joka oikeuttaa RMR-pisteisiin.

ENCE ja GODSENT menossa lopputurnaukseen

Toinen RMR-pisteisiin oikeuttanut turnaus oli cs_summit 6, jossa nähtiin jälleen ENCE ja GODSENT. Näiden lisäksi uutena joukkeena nähtiin OG, joka onnistui pääsemän karkeloihin mukaan karsinnoista. Tämä tarkoitti sitä, että Aleksib:n jengi sai uuden mahdollisuuden päästä Majoreille, vaikka joukkue epäonnistuikin alkuvuoden Minor-karsinnoissa.

ENCE sai Berliinin Majroista alkupisteitä 600, johon he saivat Road to Riosta 800 lisäpojoa. Tätä pottia joukkue kasvatti cs_summitissa vielä 875 pisteellä, kun jengi sijoittui kymmenenneksi. GODSENT puolestaan lähti nollista, mutta on menestynyt hyvin molemmissa turnauksissa ja onnistunut nappaamaan jo 2300 pistettä.

Sijoitusten kannalta tämä tarkoittaa sitä, että zehNin joukkue meni jo ENCEn ohi neljänneksi ja tulee melko varmasti pääsemään Majoreille, jos ihmeitä ei tapahdu. ENCE on heti perässä viidentenä ja heidän 2155 pistettä on myös saalis, jolla saavutetaan melko todennäköisesti paikka Rioon.

OG heräsi henkiin

Aleksib:n OG oli uskomattomassa vireessä cs_summitissa, kun jengi oli lopulta turnauksessa kolmas. Odotuksia joukkueelta ei hirveästi ollut, sillä ennen summittia tiimillä oli paljon ongelmia pelinsä kanssa. Loppusijoitus mahdollisti kuitenkin sen, että OG on tällä hetkellä kiinni paikassa Majoreille..

Euroopasta yhteensä 11 joukkuetta pääsee Majoreille pisteiden perusteella. Tällä hetkellä OG majailee kymmenentenä, kun joukkue sai kolmannesta sijastaan huikeat 1750 pinnaa. Jos siis turnauksen pelit alkaisivat tänään, olisivat ENCE, OG ja GODSENT kaikki mukana karkeloissa.

Brasilian koronavirustilanne on tällä hetkellä semmoinen, että ei ole millään tavalla varmaa pelataanko Majoria marraskuussa siellä. Jos pitäisi antaa valveutunut arvaus, niin tuskin pelataan. Pinnat ovat silti arvokkaita ja ne huomioidaan jossain kohtaa joka tapauksessa. On siis upeaa, että suomalaiset ovat edustettuina turnauksessa, kun sen aika koittaa.

Jos pistetaulukko ei näy, voit katsoa sen tästä.

 

 


Joukkueet: ,,
Ottelut: