Salakatselusta tuomittu Axl Smith pääsi NiPille töihin salanimellä – potkut napsahti menneisyyden paljastuttua

Ninjas in Pyjamas Axl Smith NiP

Suomessa tuomion salakatselusta saanut Axl Smith on poistunut julkisuudesta täysin, mutta työrintamalla oli hetkellisesti kuhinaa, kun mies palkattiin Ninjas in Pyjamasin organisaatioon.

E-urheilutoimittaja Richard Lewis paljastaa pitkässä artikkelissaan, että Ninjas in Pyjamasin organisaatiossa työskenteli vuoden 2022-2023 aikana suomalaisillekin hyvin tuttu Axl Smith. Tosin miehen nimi oli täysin uudessa muodossa, sillä NiP tunsi hänet nimellä Cas Malek-Smith.

Titteli suomalaisella oli ”vanhempi videotuottaja”, jonka käsialaa oli muun muassa organisaation naisten CS:GO-joukkueen esittelyvideot. Lewisin mukaan kenellekään NiPin toimistolla ei ollut tietoa Smithin menneisyydestä Suomessa. Lopulta esirippu tippui ja salaisuudet paljastuivat, että Cas Malek-Smith onkin ollut aikaisemmin jokin aivan toinen muu.

NiPin Lewisille toimittaman tiedotteen mukaan Smithille annettiin välittömästi potkut, kun salaisuudet selvisivät. NiPin mukaan heillä oli työntekijä, joka esiintyi väärennetyllä CV:llä ja käytti uutta identiteettiä. 14 tuntia tilanteen paljastumisen jälkeen Smithille annettiin potkut. Organisaation mukaan Smith ehti olemaan heillä neljän kuukauden ajan, eikä käytöksestä ollut tullut moitteita.

Myöskään Lewis ei ole saanut tietoonsa organisaatiosta, että Smithin käytöksestä olisi tullut mitään moitteita.

Ninjas in Pyjamas oli Smithin palkkauksen jälkeen laittanut internetin syövereihinkin erilaisia mainintoja miehen saapumisesta, mutta nämä kaikki on poistettu jälkikäteen todellisuuden paljastuttua.


Joukkueet: