Joona ”Serral” Sotala mestariksi – nousi tukalasta tilanteesta uskomattomasti

serral

ENCEä edustava StarCraft 2 -tähtipelaaja Joona ”Serral” Sotala nappasi voiton HomeStoryCupista.

Serralin taival HomeStoryCupissa lähti takellellen käyntiin, kun alkusarjassa tuli kaksi tappiota. Tämä riitti kuitenkin selvästi jatkopaikkaan, vaikka lohkon kaksi ensimmäistä sijaa menivätkin korealaiselle GuMiholle ja saksalaiselle ShoWTimElle.

Serral joutui vaisun alkusarjansa vuoksi alempaan kaavioon, josta oli todella pitkä tie finaaliin. Miehen piti nimittäin voittaa kuusi peräkkäistä paras viidestä -muodossa pelattua ottelua, jotta paikka kannujahtiin aukesi. Erityisesti neljäs ottelu Neebiä vastaan oli päättää Serralin turnauksen, sillä suomalainen nousi 0-2-tappioasemasta huikeaan 3-2-voittoon.

Finaalissa ylemmästä kaaviosta tulleella Clemillä oli etu, kun Serralin piti voittaa ensin yksi Bo5 häntä vastaan, jonka jälkeen mestaruus ratkaistiin Bo3-ottelulla. Jos Clem olisi vienyt ensimmäisen matsin, niin silloin hänestä olisi tullut turnauksen voittaja.

Jatkuvasti peliään parantanut Serral oli kuitenkin finaalissa täysin pitelemätön ja nappasi heti kärkeään upean voiton lukemin 3-1. Tämän jälkeen hän pyyhki Clemillä lattiaa numeroin 2-0 ja nappasi neljännen perättäisen HSC:n pokaalin itselleen. Uskomattomaan suoritukseen vaadittiin yhteensä kahdeksan peräkkäistä voittoa, joista seitsemän pelattiin Bo-5- ja yksi Bo3-muodossa.

Serral nostaa pokaalin

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Pelaajat:
Joukkueet: