Serral voittoon Dreamhack SC2 Masters 2020 Summer -turnauksessa

Serral

ENCEä edustava Serral oli todella vakuuttava Dreamhack SC2 Masters Summer -turnauksessa, kun mies jyräsi voitosta voittoon ja nappasi lopulta pokaalin itselleen.

Suomalaispelaaja Joona ”Serral” Sotala on ollut yksi StarCraft II:n suurimmista tähdistä jo muutaman vuoden ajan ja pelaaja onkin todellinen lajilegenda. ENCEä edustava Sotala teki myös pari vuotta sitten historiaa, kun hän oli ensimmäinen maailmanmestaruuden voittanut ei-korealainen pelaaja kyseisessä pelissä.

Tämä oli ensimmäinen isompi turnaus tämän vuoden aikana, jonka Serral on onnistunut voittamaan. Toki turnauksia ei ole niin hirveästi pelattukaan, sillä koronaviruksen vaikutukset ovat olleet jättimäiset StarCraftiin, joka on tuonut omia haasteita turnausjärjestelyihin. Mies oli kuitenkin hyvillä mielin, kun vuoden ensimmäinen isompi voitto napsahti vyölle.

Helppo välierä, tiukka finaali

Serral sai vastaansa paras viidestä -muodossa pelatussa välierässä korealaisen Curen, jolla ei ollut ottelussa oikeastaan mitään saumaa. Suomalaispelaaja oli koko matsin ajan niskan päällä ja otti kolme melko helppoa voittoa, joka tarkoitti loppulukemia 3-0 ja paikkaa finaalissa. Finaalissa Sotalaa odotti myös korealaispelaaja, kun vastaan asettui Trap.

Serral menee 1-0-johtoon välierässä

Paras seitsemästä -finaali alkoi tiukoissa merkeissä ja Trap oli selvästi paremmin mukana pelissä kuin aikaisemmin kaatunut Cure. Alussa näyttikin hieman heikolta, kun Trap meni melko helposti 1-0-johtoon ja antoi selvästi painetta suomalaispelaajalle. Serral ei kuitenkaan ollut tästä moksiskaan, vaan taisteli itsensä heti peliin mukaan ja otti tämän jälkeen kuskin paikan ottelussa.

Serral menee jo 3-1-johtoon

Tilanteessa 3-1 Trap esitti hienon comebackin, jolla hän piti itsensä hengissä matsin osalta ja vaikeutti tällä Serralin voittoa, joka oli lopulta vääjäämätön. Suomalaispelaaja holdasi upeasti baseaan ratkaisevassa vaiheessa ja onnistui voittamaan ottelun numeroin 4-2. Pelin jälkeen mies sanoi haastattelussa vielä, että joutuu tekemään palkintokaappiinsa tilaa, jotta pokaali mahtuu. Nämä ovat suomalaispelaajan kannalta melko positiivisia ongelmia.

Tsekkaa myös: Klassikkovideo: Uskotteko kotona? – ENCE Katowicen Major-finaaliin

 


Pelaajat: