Suomalaisjoukkue hylättiin Flashpoint-turnauksen karsinnoissa – syy yhden pelaajan VAC-bannit

suomalaisjoukkue maaliskuun CS:GO-ottelukalenteri mibr suomalaisjoukkue

Suomalaisjoukkue IQUE.gg aloitti Flashpoint 3 -turnauksen karsinnat voitolla, mutta toisesta ottelusta tuli tappio diskauksen vuoksi.

Flashpoint 3 -turnaus on Euroopan alueen RMR-turnaus, joten tarjolla on pisteitä, joiden perusteella valitaan joukkueet syksyn Major-turnaukseen. Näin ollen kyseessä on Valven alainen turnaus, jolloin VAC-bannissa olevat pelaajat eivät ole pelikelpoisia, ellei uudet säännöt VAC-banneja koskien täyty.

Jo pitkään on huhuttu, että IQUE.gg:n riveissä pelaava vasta 14-vuotias Jimi ”Jimpphat” Salo olisi VAC-bannien alla. Suomalaisjoukkue kuitenkin pelasi normaalisti avausottelussa, joten tältä osin tilanne olisi se, että nuorukaisella ei olisikaan kieltoa.

Todellisuus kuitenkin paljastui sunnuntaina, kun IQUE.gg oli kohtaamassa puolalaisen los kogutosin. Nimittäin suomalaisjoukkue hylättiin, kun joukkueen rosterissa on yksi pelaaja, jolta löytyy VAC-bannit. Nimeä ei paljastettu, mutta kaiken järjen mukaan kyseessä on juuri Jimpphat.

Nuorukainen ei ole vielä hetkeen edustuskelpoinen Valven turnauksissa, sillä uusien sääntöjen mukaan VAC-bannien tuomitsemisesta täytyy olla kulunut vähintään viisi vuotta. Näin ollen Jimpphat saa pelata Valven turnauksissa vasta vuonna 2023.


Pelaajat:
Joukkueet:
Ottelut: