Tanskan kulttuuriministeri jyrähti – haluaa venäläispelaajat ulos Majoreilta

kulttuuriministeri

Tanskan kulttuuriministeri Jakob Engel-Schmidt kertoi haastattelussa, että hän haluaa venäläispelaajille kilpailukiellon Major-turnaukseen.

PGL CS2 Major Copenhagen -turnaus on parhaillaan menossa Kööpenhaminassa. Mukana on edustusta todella monista eri maista, joista Venäjä on yksi. Edustus ei myöskään ole mitenkään pientä, sillä karkeloissa on yhteensä 18 venäläispelaajaa.

Nyt Tanskan kulttuuriministeri otti kantaa asiaan. Mies antoi haastattelun tanskalaislehti berlingskelle, missä hän kritisoi isosti venäläispelaajien mukanaoloa. Ministerin mukaan heille pitäisi antaa kilpailukielto ja heidät pitäisi poistaa jättiturnauksesta.

Engel-Schmidt sanoi haastattelussaan, että niin kauan kuin Venäjän hyökkäyssota jatkuu, niin venäläispelaajilla ei pitäisi olla asiaa osallistua kansainvälisiin urheilutapahtumiin. Lisäksi hän jatkoi, että tämä koskee luonnollisesti myös esportsia.

Kulttuuriministeri kertoi myös, että hän aikoo rohkaista PGL:ää kieltämään venäläisten osallistumisen. Lisäksi hän aikoo rohkaista Royal Arenaa olemaan tarkempi siinä, mitä he haluavat järjestää.

Huomasitko tätä?: Nyt se on varmaa! – 9 Pandas sivuun Major-turnauksesta