Tappara eLiigan voittoon – Jukurit kaatui tiukassa finaalissa

EKI Tappara

Tappara ja Jukurit kohtasivat toisensa eLiigan finaaleissa, jotka pelattiin paras viidestä -muodossa.

Vaikka kotimainen Liiga onkin tauolla, on lätkää silti nähty elektronisessa muodossa viime aikoina. Kotimainen eLiiga on ollut piristys hetkeen, jossa oikeaa kiekkoa ei ole pystytty jatkuvalla sykkeellä pelaamaan.

Tiensä eLiigan finaaleihin selvittivät Tappara ja Jukurit, jotka kaatoivat välierissä Kärpät ja Kalpan. Molemmista finaalijoukkueista löytyi vankkaa kokemusta, mutta tamperelaiset olivat ehdottomasti ennakkosuosikkeja ottelusarjaan EKIn ja Artuzion johdolla.

Lärvisen ja Olvarin hehkuttama todella tiukaksi muodostunut finaali lähti käyntiin Tapparan mainiolla voitolla, kun EKI onnistui möyhentämään vastustajaa lukemin 11-6. Jukurit kuitenkin vastasi tähän nopeasti ja ennakkosuosikki Tappara oli yllättävän ahtaalla, kun seuraava matsi meni mikkeliläisille.

Voittajaa ottelusarjaan ei meinattu löytää millään, kun Jukureiden FlyerKungen ja Hansulinho taistelivat tiukasti aivan loppuun saakka. Mestaruus ratkaistiinkin lopulta vasta viidennessä ottelussa, kun Tappara onnistui katkaisemaan vastustajan selkärangan ja puristamaan 7-3-voiton, joka siivitti EKIn ja Artuzion Suomen mestaruuteen otteluvoitoin 3-2.


Pelaajat:
Joukkueet: ,