Suosittu suomalaisselostaja Tombha lopettaa selostamisen – ”Painavimpana syynä suuri stressi ja huono itsetunto”

Tombha

CS:GO-pelien suosituksi ääneksi noussut Tomi ”Tombha” Rinne on päättänyt lopettaa aktiivisen selostajauransa. Mies kertoi päätöksestään Twitterissä.

Varsinkin Telialla kannuksensa luonut selostaja on ollut äärimmäisen suosittu ääni CS:GO-pelin parissa, missä mies on muodostanut toimivan duon Roope ”Robu” Leppäsen kanssa.

– Oman huipun löytäessä sitä huomaa ettei kuitenkaan olla paalupaikoilla. Alkaa stressaamaan muiden tekemistä: toiset kirii kiinni tai porskuttaa edempänä. Todella epäkypsä ajatusmalli, mutta virheen myöntäminen on kai tässä tapauksessa paras tapa oppia niistä. Sitä rupeaa helposti etsimään syitä muusta kun itsestään, kenties ne käyttää kepulikonsteja menestykseen yms. Noidankehä on valmis: kiinnostu liikaa muiden tekemisestä ja väsytä itsesi, Tombha avaa päätöstään julkaisussaan.

Esports-toimijat ovat jo aikaisemmin kritisoineet sitä, että fanit jakavat anonyymina todella karua palautetta netin puolella. Tämä on arkipäivää myös CS:GO-pelaajille, jotka joutuvat lukemaan itsestään tekstiä, jota kenenkään ei pitäisi saada. Saman ongelman on kohdannut myös Rinne.

– Esports on parasta huumetta mulle ja sen tuoman ilon jakaminen muille on nastaa hommaa. Mutta sen mukana tuleva valokeila on alkanut ahdistaa mua aivan liikaa. Kertoo varmaa heikosta itsetunnosta kun sillä ei ole väliä seuraako sun höpinää 100 tai 10 000 silmäparia, mutta se että kolme katsojaa ei diggaa sun vaivannäöstä, lannistaa oloa ja vaikuttaa myös työtulokseen. Luulin kokemuksen kovettavan, monet puhuu siitä “kovasta kuoresta” joka jossain kohtaa vaan muurautuu iholle. Viiden vuoden aktiivisen selostamisen jälkeen joudun toteamaan ettei mulle ikinä tullut sellaista eikä näillä näkymin koskaan ole tulossakaan. Kai se on hyvä asia että muiden mielipide kiinnostaa aidosti, mutta niin se raapii myös pahemmasta päästä, selostaja jatkaa blogissaan.

– Näin ollen olen päättänyt siirtyä aktiivisesta selostamisesta toistaiseksi sivuun. Nielaista sen vaikeasti laskeutuvan pillerin ja katsoa löytääkö niitä onnistumisen tunteita, mitkä ovat olleet jo tovin aikaa hukassa. Jokseenkin pistää jopa suututtamaan antaa vihaajien voittaa tämä erä, mutta “vittuilun-voimalla” vääntäminen ei pitkällä tähtäimellä ole kannattavaa toimintaa, Tombha jatkaa.