Entinen kilpapelaaja Toyz syytettynä huumausainerikoksesta – pitkä vankilatuomio uhkaa

Toyz

Entinen LoL-tähtipelaaja Lau ”Toyz” Wai Kin on CNA:n mukaan syytettynä huumausainerikoksesta Taiwanissa. Jos hänet todetaan syylliseksi, on tuomio järisyttävän kova.

Lau ”Toyz” Wai Kin on entinen League of Legends -kilpapelaaja, joka muistetaan parhaiten vuoden 2012 maailmanmestaruudesta. Hongkongilaisen pelaajaura loppui jo 2015, jonka jälkeen hän toimi sekä managerina että valmentajana. Siitä hän siirtyi sisällöntuottajaksi, josta hänet tunnetaan paremmin.

Nyt entisellä tähtipelurilla on kuitenkin synkät ajat edessä, kun hän saattaa joutua istumaan peräti kymmenen vuotta vankilassa. hänet pidätettiin jo viime syksynä huumeiden salakuljettamisesta sekä sen myyntiaikeista epäiltynä. Epäilyt eivät olleet täysin perättömiä, sillä hänen hallustaan löytyi marihuanaa.

Lausunnossaan ex-tähtipeluri myönsi syyllisyytensä sekä kertoi katuvansa sitä, että hän on ollut tekemisissä huumeiden kanssa. Lisäksi hänen asianajajansa pyysi ottamaan huomioon sen, että Toyz ei tunne Taiwanin lakia kovin hyvin.

Aasiassa ja erityisesti Taiwanissa on todella kovat huumelait, joten tuomiokin tulee todennäköisesti olemaan sen mukainen. Pahimmassa tapauksessa Toyz saattaa joutua vankilaan kymmeneksi vuodeksi ja lisäksi hän joutuisi maksamaan yli 150 000 euron arvoiset sakot.

Tuomion julkaisupäivä ei ole tiedossa, joten tietoa tästä saatetaan joutua odottamaan vielä jonkin aikaa.


Pelaajat: