CS:GO:n karttavalikoima kokee hurjan muutoksen – Train poistuu, tilalle Ancient

Train

Valve julkisti melkoisen muutoksen, kun Train poistuu karttapoolista ja tilalle tulee monelle täysin tuntematon Ancient.

Maaliskuussa 2019 kilpatila ja esports-turnaukset kokivat edellisen muutoksen karttapooliin, kun Vertigo nousi Cachen tilalle pelattavien karttojen joukkoon. Nyt reilu kaksi vuotta myöhemmin koettiin seuraava muutos, kun Valve ilmoitti poistavansa legendaarisen Trainin karttapoolista. Tilalle tulee vasta 2020 joulukuussa esitelty Ancient, jota on pidetty eräänlaisena Aztec-kartan uudisversiona.

Karttavaihdos oli iso shokki, sillä julkisuudessa ei ole juurikaan liikkunut huhuja muutoksesta. Ainakaan Trainia kukaan ei tuskin osannut odottaa poistettavaksi.

Train-kartta on vielä pelattavissa alueellisissa RMR-turnauksissa, kuten Flashpoint 3 -turnauksessa. Tämän jälkeen joukkueet joutuvat tottumaan muutokseen, sillä Ancient on valikoimassa todennäköisesti ensimmäistä kertaa kesäkuussa pelattavassa IEM Summer -turnauksessa.

Ancient ei ole kovinkaan tuttu kartta oikeastaan kenellekään varmasti, sillä se on ollut pelattavissa sen verran lyhyen aikaa ja sitä ei ole tarvinnut edes testailla, koska hyötyä siitä ei ole ollut. Nähtäväksi jää, kuka hyötyy vaihdoksesta eniten. Se on varmaa, että suomalaisjoukkueet ainakin kärsivät muutoksesta, sillä niin ENCE kuin HAVUkin on suorastaan rakastanut pelata Trainia.


Mapit: ,