Paljon kohuttu valmentajien bugi – mistä siinä oikein on kyse?

bugi

Monet ovat kuulleet valmentajien bugista ja tämän ympärillä esiintyvästä kohusta. Monelle on jäänyt kuitenkin epäselväksi, mitä kyseinen bugi tarkoittaa.

CS-maailmaa on viime aikoina kuohuttanut todella paljon valmentajien saamat bannit sekä hyllytykset. Viimeisimpänä suomalaisten rakastama ENCE hyllytti valmentajansa Twistan, kun tämä myönsi käyttäneensä valmentajien bugia vuonna 2017.

Useista lähteistä on kuulunut, että bannit eivät suinkaan ole tässä. Ensimmäisessä aallossa bannattuja oli kolme, joista yksi oli huippuvalmentaja HUNDEN. DBLTAP ilmoitti omassa artikkelissaan, että heidän tietojen mukaan on vielä ainakin 15 valmentajaa, jotka ovat myöntäneet bugin käytön.

Miten bugi oikein toimii?

Bugista on olemassa kaksi eri versiota, joista nyt molemmat on korjattu. Useammat valmentajat ilmoittivat, että niin sanottu free-look-tila oli mahdollista lukita, kun consoleen kirjoitti coach. Tämä on selvästi pahempi versio, sillä tämä ei ole tapahtunut vahingossa.

Tämän lisäksi bugi on saattanut tulla vahingossa ja tilaisuus on näin tehnyt varkaan. Monet kiinni jääneistä valmentajista on kuitenkin ilmoittanut bugista heti eteenpäin. Tähän joukkoon kuului mm. HUNDEN ja pita, jotka myönsivät käyttäneensä bugia, mutta myös ilmoittaneensa tästä eteenpäin.

Bugi itsessään toimii niin, että voit valita tietyn spotin mapista ja katsoa, missä vastustajat menevät. Tämän lisäksi saat lisätietoa vihujen rahallisesta tilanteesta ja siitä, miten he pelaavat.

Michal Slowinski avaa bugin saloja

Valmentajien järkyttävä valta

Koska nykysäännöillä valmentajat saavat puhua muutenkin kuin aikalisillä, antoi tämä järkyttävän määrän valtaa, sillä valmentaja pystyi näkemään esimerkiksi vastustajansa stackin. Tämä antoi mahdollisuuden callata sen joukkueelle ilman, että pelaajat tiesivät valmentajansa huijaavan.

Valve varmasti hieroo käsiään yhteen, sillä he ovat aina olleet sitä vastaan, että valmentajat saisivat osallistua peliin muuten kuin aikalisien aikana. Nyt pelijätin on helppo todeta, että mitä me oikein sanoimme.

Bugi on nyt onneksi korjattu ja sitä ei pitäisi voida enää käyttää. Tämä surullinen saaga ei kuitenkaan ole vielä lähelläkään päätöstä, jos juttuja on uskominen. Monta valmentajaa tulee vielä jäämään kiinni ja emme varmastikaan ole saaneet tietoa kaikista huippunimistä.


Pelaajat: ,
Joukkueet: ,