Valorant: Hittipeli vuosimallia 2020 – mistä pelissä on kyse?

Valorant

Valorant on PC-peli, josta koko maailma tällä hetkellä kohisee. Mistä on kyse? Tässä artikkelissa käydään läpi Riot Games -yhtiön uutta hittipeliä.

Valorant – vuoden 2020 hittipeli

Riot Games on tullut tunnetuksi maailman suosituimman PC-pelin League of Legendsin julkaisijana. Nyt Riot Gamesin käsissä saattaa olla toinen todellinen superpeli, sillä kesällä 2020 julkaistava Valorant on kerännyt ennakkoon historiallisen kovan mielenkiinnon. Valorantin beta-versio tuli useiden striimajien pelattavaksi ja se rikkoi välittömästi useampia ennätyksiä. Valorantista tuli muun muassa ensimmäisellä viikollaan Twitchin historian katsotuin peli. Myös kuukauden katsojaennätys on menossa uusiksi, sillä aikaisemmin ennätystä pitänyt Fortnite keräsi Twitchissä 152 miljoonaa katselutuntia, kun taas Valorantilla on kasassa jo huhtikuulle jo 272 miljoonaa katselutuntia.

Myös monet entiset CS-ammattilaiset ovat jo ilmoittaneet siirtyvänsä Valorantin pariin, kuten myös monessa muussa pelissä menestystä keränneet pelurit. Suomalaisista Timo ”Taimou” Kettunen on jo ilmoittanut siirtyvänsä pelin pariin. Aikaisemmin Kettunen on niittänyt menestystä Overwatch-pelin puolella. Myös Dota 2 -pelissä kaksi maailmanmestaruutta voittanut ja sitten uransa pelin puolella päättänyt Jesse ”JerAx” Vainikka on nähty pelaamassa Valorantia Suomessa järjestetyssä turnauksessa.

Mistä pelissä on kyse?

Kyseessä on räiskintäpeli, jossa pelataan viiden hengen joukkueena. Pelin tarkoitus on tuttu CS-pelistä, sillä toinen joukkue toimii hyökkääjinä ja toinen puolestaan puolustajina. Hyökkäävän joukkueen tarkoituksena on asentaa ”pommi” tai kuten pelissä puhutaan ”spike”.  Puolustavan joukkueen tarkoituksena on estää spiken asennus. Mikäli spike laukeaa, niin hyökkäävä joukkue voittaa. Kierroksen voi voittaa myös eliminoimalla kaikki vastustajan pelaajat.

Yksi ottelu koostuu 24 kierroksesta ja puolivälissä vaihdetaan puolia. Ottelun voittaja on se, joka onnistuu voittamaan ensimmäisenä 13 kierrosta.

Nyt tulee se iso ero, jonka vuoksi Valorant eroaa selvästi huippusuositusta CS:stä. Valorantissa valitaan ottelun alussa agentti (hahmo), joita on yhdessä kahdeksan erilaista. Jokaisella hahmolla on neljä erilaista erikoiskykyä: Yksi ilmainen, kaksi maksullista sekä yksi ultimate-kyky, joka latautuu tappojen mukaan. Ultimate-kyky on mahdollista aktivoida myös kierroksen aikana kerättävien esineiden avulla.

Pelissä on esimerkiksi sellaisia kykyjä, että vastustajan sijainnit voi saada tietoon tai oman joukkueen pelaajan voi herättää henkiin.

Monet ovat puhuneetkin Valorantista eräänlaisena Overwatchin ja CS:n välisenä sekoituksena.

Hahmot:

  • Phoenix

  • Jett

  • Viper

  • Sova

  • Cypher

  • Brimstone

  • Sage

  • Omen

Onko tässä uusi esports-maailman jättiläinen?

Monet odottavatkin Valorantista seuraavaa kilpapelimaailman jättiläistä. Pelin kehittänyt Riot Games on jättänyt ainakin toistaiseksi kilpapuolen yhteisön käsiin, mutta ohjeistuksia turnausjärjestäjille on tullut. Yksi esimerkki on, että verta ei kilpapelien aikana saa roiskua.

Mikäli striimajien ensimmäiset reaktiot pitävät paikkansa, niin esports-maailma saattaa saada Valorantista sellaisen jättiläisen kilpapuolelle, että tulevien vuosien aikana peli nousee yhdeksi maailman suosituimmista pc-peleistä.