Valve sai huonoja uutisia Ruotsista – Dota 2:n The International 10 ja CS:GO-Major vaarassa siirtyä

CS Valve PGL

Valve sai huonoja uutisia, kun Ruotsin urheiluliitto ilmoitti, että se ei hyväksy Dota 2:n jättiturnausta eliittiurheilutapahtumaksi.

Tänään aikaisemmin tuli yllättävä tieto, kun Ruotsin urheiluliitto äänesti siitä, voidaanko Dota 2:n The International laskea urheilutapahtumaksi. Niin urheiluliitto kuin sisäministerikin oli tätä vastaan, jonka vuoksi Valve joutui tukalaan tilanteeseen jättiturnaustensa suhteen.

The International 10:n palkintopotti on noin 40 miljoonaa ja sitä jouduttiin jo kertaalleen siirtämään koronaviruspandemian vuoksi. Valve ilmoitti, että tällä kertaa turnauksen ajankohtaa ei ole tarkoitus siirtää, vaan organisaatio pyrkii edelleen järjestämään turnauksen Ruotsissa, mutta samalla se etsii muita potentiaalisia paikkoja huipputurnaukselle.

TI10 on tarkoitus pelata 5.-15.8., mutta paikka on tällä erää auki. Koronavirustilanteen takia maahantuloa on vaikeutettu, jonka vuoksi EU:n ulkopuolelta tarvitaan viisumi Ruotsiin. Jos länsinaapurin linja pysyy samana, niin silloin pelaajat, henkilökunta, selostajat ja analyytikot eivät tule pääsemään kaikkialta kohdemaahan, koska viisumeita ei todennäköisesti myönnetä.

Päätös on herättänyt paljon keskustelua myös CS:GO-Majorin osalta, sillä se on tarkoitus järjestää TI10:n tavoin Tukholman Avicii Arenalla (entinen Globen). Sinällään tilanne CS:n jättiturnauksen osalta on parempi, koska sen on tarkoitus alkaa vasta lokakuun lopulla ja tilanne voi siihen mennessä parantua. Valve on kuitenkin tällä hetkellä kiperien päätösten edessä ja liian pitkään se ei voi odottaa tai turnaukset siirtyvät jälleen.


Ottelut: