Vamos OG! – huippujoukkue NiP kaatui Kölnin fantastisessa avauksessa

OG

OG ja NiP kohtasivat toisensa ESL One: Cologne 2020 -turnauksen avausottelussa. Aleksib:n johdattama joukkue oli trillerissä vahvempi numeroin 2-1.

OG kerkesi jo pelaamaan yhden turnauksen, kun se esitti positiivisa otteita DreamHack Open Summer 2020 -turnauksessa. Finaaliin asti joukkueen lento ei kuitenkaan riittänyt, kun jengi suli aivan viime metreillä maailmanlistan ykköselle BIGille. Toiveita hyvästä vireestä karkelot kuitenkin herättivät.

NiP ei puolestaan ole pelaajien tauon jälkeen ollut pelikentillä, joten vain vähän ennen taukoa rosteriaan muuttaneen ruotsalaisjoukkueen kunto oli täysi mysteeri. Ottelusta voitiin kuitenkin odottaa tasaväkistä vääntöä, sillä joukkueet löytyvät maailmanlistaltakin todella lähekkäin.

Karttojen osalta OG pääsi aloittamaan valinnat ja päätyi de_infernoon, joka on joukkueen takuuvarma valinta aina, kun mahdollista. NiP puolestaan valitsi de_trainin, joka on tilastollisesti heidän paras karttansa kolmen viimeisen kuukauden aikana. Mahdolliseksi ratkaisevaksi mapiksi jäi de_mirage.

Tasaista vääntöä alusta asti

Inferno alkoi Aleksib:n johtaman joukkueen kannalta aivan fantastisesti, kun jengi dominoi ottelun alkukierroksia. OG löi nopeasti tennislukemat 6-0 taululle, kunnes ruotsalaisvihu alkoi vihdoin herätä tauolta peliin. Loput kierrokset menivät pääosin NiPille ja osioita vaihdettaessa he olivat tappiolla enää 8-7.

Toinen osio alkoi melko samalla tavalla, mutta käänteisesti. OG oli hätää kärsimässä, kun NiP jyräsi hyvillä taktiikoillaan joukkueen yli kierros toisensa jälkeen. Ruotsalaisten johtaessa jo 14-11 heräsi OG jälleen peliin ja kampesi kartan jatkoajalle. Jatkoja ei tarvinut pelata kauaa, vaan valden 33 frägin johdolla NiP saatiin kaadettua numeroin 19-16.

Tasaiset merkit jatkuivat myös junamaassa, jossa OG pääsi tällä kertaa puolustamaan ensin. Todella CT-painotteisesta kartasta joukkue onnistui kuitenkin saamaan vain kahdeksan puolustuskierrosta, joka tiesi vaikeuksia. NiP lopulta näyttikin, miksi se on Trainin kuningas ja vei toisen kartan nimiinsä 16-12 ja tasoitti ottelun 1-1.

OG nousee kuilun partaalta

Mirageen mentäessä oli selvää, että vain pienet nyanssit tulevat tänään erottamaan nämä kaksi joukkuetta ja hyvä alku oli tärkeämpi kuin koskaan. Tällä kertaa ruotsalaiset olivat alussa todella paljon vahvempia ja ensimmäisen osion aikana kansainvälinen kokoonpano ei saanut puolustustaan millään kasaan.

Puolia vaihdettaessa NiP oli jo turvallisessa 10-5-johdossa, sillä vuorossa oli lähtökohtaisesti helpompi CT-osio. OG kuitenkin näytti, että koskaan ei kannata luovuttaa ja alkoi kairaamaan kierros kierrokselta itseään tasoihin. Käsittämättömän upea comeback sai palkinnon viimeisellä rundilla, kun jengi taisteli itsensä jälleen jatkoajalle.

Jatkoaikoja tarvittiin kaksi, jotta voittaja saatiin selville. Valde oli aivan karmaisevalla pelipäällä ja otti yhteensä 45 frägiä, kun joukkue onnistui vääntämään väkisin ottelusta voiton numeroin 22-19 ja 2-1. Aleksib:lle tulee myös nostaa hattua suorituksestaan, sillä suomalaisten rakastama IGL otti kolmeen mappin huikeat 75 kaappia.

Seuraavaksi OG kohtaa saksalaisjoukkue Sproutin, joka yllätti maailmanlistan ykkösen BIGin täysin ja voitti heidät suoraan kahdessa kartassa 2-0. Vaikka Sprout ei ole tunnettu joukkue, tulee heidät ottaa vakavasti, sillä saksalaiset ovat varmasti hurmoksessa voitettuaan kärkijoukkueen.


Pelaajat: ,
Joukkueet: ,
Ottelut: