Vitality voitti vihdoin finaalin – ZywOo otti niskalenkin s1mplestä

Vitality ZywOo

Maailman isoimmat supertähdet s1mple ja ZywOo kohtasivat toisensa, kun IEM Beijing-Haidianin finaalissa nähtiin Vitality ja Natus Vincere.

IEM Beijing-Haidian on vihdoin tullut päätökseensä, kun Vitality ja Na`Vi kohtasivat toisensa ratkaisevassa finaalissa. Finaali pelattiin paras viidestä -muodossa, joten otteluvoittoon tarvittiin kolme karttavoittoa.

Beijing-Haidianin turnaus oli suomalaisittain iso pettymys, sillä OG tippui turnauksesta pois nopeasti. Sama kävi myös uudella kokoonpanolla pelanneella ENCElle, joka häviöidensä lisäksi menetti turnauksen jälkeen tähtipelaajansa sergejn, kun hän ilmoitti menevänsä armeijaan.

Ratkaisevaan matsiin kartoiksi valikoitui Nuke, Dust2, Overpass, Inferno ja Mirage. Näistä ensimmäinen ja kolmas oli Na`Vin valintoja ja Vitality puolestaan nappasi toisen ja neljännen kartan.

Vitality sinetöi fantastisen comebackin

Ottelun alku oli selvästi CIS-joukkueen heiniä, kun jengi tuntui olevan täysin pitelemätön. Erityisesti s1mple esitti huikeaa tekemistä, kun hän otti kahteen ensimmäiseen mappiin käsittämättömät 64 frägiä. Tämä siivitti Na`Vin kahdesta ensimmäistä kartasta voittoon lukemin 16-5 ja 16-12.

Vitality oli tätä ennen hävinnyt neljä isoa finaalia, joten joukkue oli varmasti maassa. Jengi kuitenkin osotti huikeaa sisua ja näytti, että ikinä ei kannata luovuttaa. Huikea comeback kohti matsin voittoa alkoi kahdella selvällä voitolla, kun CIS-joukkue kaatui seuraavissa kartoissa lukemin 16-6 ja 16-9.

Ratkaisevaan mappiin mentäessä tilanne oli kutkuttavan jännittävä. Mappi alkoi huikealla tavalla, kun supertähti ZywOo otti pislarundilla aivan käsittämättömän ässän, joka sisälsi huikean 1v4-tilanteen. Tämä katkaisi Na`Vin selkärangan lopullisesti ja johdatti Vitalityn 10-5-osiovoittoon.

Toinen osio ei tuonut enää yllätyksiä, vaan Vitality sinetöi huikean comebackinsa ja otti niin kutsutun reverse sweepin ottelusta. Loppulukemiksi Miragesta sinetöityi 16-8 ja koko matsista 3-2. Trillerimäisen ottelun parhaat pelaajat olivat vähemmän yllättäen s1mple ja ZywOo, joista toinen kruunataan varmasti vuoden parhaaksi pelaajaksi myöhemmin tänä vuonna.

Vitality ratkaisee voiton

 


Pelaajat: ,
Joukkueet: ,,
Ottelut:
Mapit: ,,,,