Vuoden 2022 suurimmat CS:GO-turnaukset

Natus Vincere CS:GO NAVI

Vuosi 2022 on täällä, joten käännetään katseet tulevan vuoden tapahtumiin, sillä CS:GO-turnauksia todellakin riittää.

CS:GO-vuosi näyttää todella herkulliselta, joten luvassa on jälleen rytinää 12 kuukauden ajan. Vuodelle mahtuu tutut pääturnaukset, mutta sen lisäksi kuukausittain pelataan useampi muukin tärkeä tapahtuma, joten maailmanluokan joukkueet ovat tulessa jälleen tiiviillä tahdilla.

Tietysti suomalaisittain suurimmat katseet ovat jälleen ENCEn ja Aleksib:n OG:n suunnalla. On kuitenkin mielenkiintoista nähdä, mitä tekee kokoonpanoaan uusiksi laittanut HAVU.

IEM Katowice 2022

Puolassa järjestettävä IEM Katowice on yksi vuoden kovimmista turnauksista ja se on tarjolla heti vuoden alkuun helmikuulle. Ennen turnausta pelataan Play-In -vaihe, jossa ratkaistaan loput pääsarjaan selviävät joukkueet. Tässä vaiheessa on mukana myös Aleksib:n OG sekä ENCE. Suomalaisfanien kannalta olisikin toivottavaa, että edes jompi kumpi selviäisi karsinnoista jatkoon.

ESL Pro League Season 15

Maaliskuun alussa alkava ESL Pro League Season 15 tarjoaa kuukauden mittaisen rupeaman, jossa maailman parhaat joukkueet taistelevat eräänlaisen liigan voitosta. ENCE on yksi partner team, joten se nähdään mukana turnauksessa.

Tällä hetkellä tapahtumaa on kaavailtu pelattavaksi Maltalla LAN-turnauksena, mutta tilanteet elävät kuten on huomattu. Toivottavasti tällä kertaa se kuitenkin onnistuisi, koska fiilis on täysin erilainen kuin online-turnauksissa.

IEM Cologne 2022

Heinäkuulle ajoittuva IEM Cologne on varmasti merkitty useamman pelaajan kalentereihin jo. Perinteikäs turnaus tarjoaa isot rahapalkinnot sekä kovan haasteen, sillä heikkoihin peleihin ei ole varaa, mikäli haluaa Kölnin kirkkaissa valoissa voittaa.

Kölnissä ei ole hetkeen täyden tuvan edessä päästy pelaamaan, joten saksalaisfanit taatusti odottavat, että nyt se mahdollisuus koittaisi. Myös koko CS:GO-maailma varmasti toivoo samaa, sillä Kölnissä tunnelma on aina todellakin katossa.

Muut tapahtumat

Turnauksia on joka kuukausi ympäri maailman, joten viihdettä on tarjolla. Ehdottomasti odotetuin tapahtuma on kuitenkin Major-turnaus, josta ei ole vielä annettu tarkempaa lisätietoa. Suurimman palkintopotin sekä eniten kunniaa tarjoava turnaus on sellainen tapahtuma, jonka jokainen pelaaja haluaa voittaa.

Kaikkien yhteinen toive on varmasti se, että mahdollisimman moni turnauksista pystyttäisiin pelaamaan LAN-turnauksina, jotta voitaisiin unohtaa netin välityksellä pelatut ottelut, joissa yhteysongelmat ovat aina läsnä ja tunnelmaa ei käytännössä ole.