Vuoden 2020 parhaat pelit palkittiin – ennakkosuosikki tyhjensi pöydän

pelit

Vuoden 2020 parhaat pelit on palkittu The Game Awards -tapahtumassa, joka on järjestetty vuodesta 2014 eteenpäin.

Vuosi 2020 on varmasti yksi ikimuistoisimmista vuosista ikinä. Vuotta ei ollut mennyt kauaakaan, kun kaikki tapahtumat laitettiin säppiin ja pelit siirtyivät onlineen. Samalla tehtiin paljon uusia pelaajaennätyksiä, kun ihmiset eivät päässeet liikkumaan kotoaan juuri mihinkään.

Pelirintamalla on tapahtunut myös paljon, kun mm. kauan odotettu Valorant julkaistiin. Tämän lisäksi monia uusia huippupelejä sekä odotettuja jatko-osio on nähty. Nyt jälleen kaikki vuoden 2020 parhaat pelit on laitettu järjestykseen, kun The Game Awards 2020 -tapahtuma rankkasi vuoden parhaat tekeleet.

Ennakkosuosikkina tapahtumaan lähti ehdottomasti The Last of Us Part II, joka sai peräti 11 ehdokkuutta. Toiseksi eniten ehdokkuuksia saanut Hades sai puolestaan yhdeksän ja kolmanneksi eniten ehdokkuuksia oli Ghost of Tsushimalla, joka sai nimiinsä kahdeksan ehdokkuutta.

Kaksi peliä ylitse muiden

Esportsin osalta palkintoja nähtiin yhteensä kuusi, kun paras peli, joukkue, tapahtuma, urheilija, valmentaja ja juontaja palkittiin. Näistä peräti viiteen kategoriaan saatiin voittaja Riotin League of Legendsistä, joka sai erityistä kiitosta maailmanmestaruuskilpailuistaan. Ainoa LoLin ulkopuolinen voittaja oli vuoden valmentaja, joka meni Astraliksen zonicille.

Muiden videopelien osalta The Last of Us Part II piti pintansa upeasti ja voitti käsittämättömät seitsemän palkintoa. Tämä on enemmän kuin koskaan aikaisemmin palkintogaalan historiassa. Kauan odotettu jatko-osa ei siis jättänyt yleisöään kylmäksi, vaan onnistui tekemään saman kuin sarjan ensimmäinenkin osa.

Toiseksi eniten palkintoja saivat Among Us, Final Fantasy VII Remake, Ghost of Tsushima ja Hades, jotka onnistuivat nappaamaan kaikki itselleen kaksi palkintoa. Kaikki palkitut pelit kategorioiden mukaan voit tsekata The Game Awardsien sivuilta, joka löytyy oheisen linkin takaa.

 


Pelaajat:
Joukkueet: