Video: OG nappasi jäätävän kovan voiton – Fnatic kaatui jännittävässä trillerissä

OG

OG ja Aleksib olivat tiistaina pakkovoiton edessä, kun ESL Pro Leaguessa vastaan asettui voittoputkessa oleva Fnatic.

Asetelmat tiistaille olivat selvät, sillä jatkopeleissä kaksi voittoa napannut Fnatic astuisi voitolla lähelle kolmelle parhaalle annettavaa jatkopaikkaa, kun taas OG:lle tappio tietäisi väistämättä voittohaaveiden murenemista.

Ottelu alkoi OG:n kannalta hyvin, sillä joukkue eteni omassa karttavalinnassaan 4-1-johtoon. CT-puolella aloittanut Fnatic sai kuitenkin tämän jälkeen juonesta kiinni ja vei peräti seitsemän kierrosta putkeen. Lopulta ensimmäinen puolisko saatiin taputeltua Fnaticin 9-6-johdossa.

Aleksib:n tiimi ilmoittautui välittömästi toisen puoliskon alussa jälleen mukaan peliin ja tasoitti lukemiksi 9-9. Tämän jälkeen molemmat joukkueet nappasivat vuorotellen kolme erää putkeen, mikä tarkoitti tilanteen muuttumista 12-12. Fnatic kuitenkin oli ratkaisuhetkillä terävämpi ja vei karttavoiton nimiinsä 16-12.

OG:lta nähtiin fantastinen nousu

Toisena karttana oli puolestaan Fnaticin valitsema Mirage. Ruotsalaisjoukkue ottikin heti isännän roolin ja näytti painelevan vastustamattomalla voittoon, kun tilanne oli heti kättelyssä 7-1. OG pystyi kuitenkin hieman CT-puolella kaunistelemaan numeroita, sillä ensimmäinen puolisko päättyi Fnaticin 9-6-johtoon. Kaikki merkit viittasivat edelleen siihen, että ruotsalaiset nappaavat kolmannen peräkkäisen voiton.

Aleksib ja kumppanit löysivät jostain kuitenkin täysin uskomattoman vaihteen peliinsä ja varsinkin valde alkoi näyttämään osaamistaan. Lopulta oltiin jo siinä tilanteessa, että Aleksib ja kumppanit olivat siirtyneet 14-13-johtoon. Fnatic kuittasi pelin jälleen tasoihin, minkä jälkeen OG nappasi itselleen ensimmäisen karttapallon 15-14-tilanteessa. Se ei kuitenkaan kelvannut, vaan kamppailu eteni jatkoajalle.

Jatkoajalla esiin astui OG:n pelin sisäinen johtaja Aleksi ”Aleksib” Virolainen, jolta nähtiin todella kovia suorituksia. Tärkein temppu nähtiin 32. erässä, kun suomalainen hämäsi heittämällä pistoolin, minkä jälkeen kuittasi vastustajan nurin ja vei joukkueensa 17-15-johtoon. Tuosta Fnatic ei enää noussut, vaan edessä oli ratkaiseva kolmas kartta.

Trilleri sai huipennuksen Dust2-kartassa

Suurien panosten ottelu sai arvoisensa päätöksen kolmannen kartan muodossa. OG:lle kartta oli tuttu maanantailta, jolloin Natus Vincere vei Dust2-kartan ja samalla koko ottelun nimiinsä.

Aleksib:n johtama tiimi aloitti tero-puolelta, josta oli saatava hyvä tulos, jotta voittohaaveet pysyisivät yllä. Alku oli vaikea, sillä Fnatic vei nimiinsä kolme ensimmäistä erää. Tämän jälkeen voimasuhteet kääntyivät ja OG pääsi mukavassa 9-6-johdossa toisella puoliskolle.

Juurikaan parempaa starttia ei CT-puolelle olisi voinut tulla, sillä johto kasvoi jo numeroin 12-6. Fnatic ei oikeastaan missään vaiheessa päässyt enää tuntumaan, joten OG kirjasi kartan ja koko ottelun nimiinsä.

Seuraava haaste on luvassa heti keskiviikkona, kun vastaan asettuu tanskalainen Astralis. Myös tuosta on napattava voitto, jotta jatkohaaveet pysyvät yllä.


Ottelut: