Mitä karttoja on pelattu eniten vuoden 2023 LAN-turnauksissa? Tässä listaus

Valve Ensimmäinen MOUZ CS:GO Conquer Gaming Inferno Nordic Champions TOP10 janon

Vuoden 2023 ensimmäinen puolisko on saatu pelattua ja pelaajat ovat vielä parisen viikkoa ansaitsemallaan lomalla.

Alkuvuoden aikana on pelattu lukuisia todella isoja LAN-turnauksia, sillä olihan vuoden ainoa Majorikin jo toukokuussa Pariisissa. Tämän lisäksi myös legendaarinen IEM Katowice on jo pelattu. Toinen puolisko lähtee kuitenkin ihan vastaavalla ryminällä käyntiin, sillä ohjelmassa on IEM Cologne.

Otetaanpa pieni tilastokatsaus ensimmäisen puoliskon LAN-otteluihin, sillä HLTV on koonnut yhteen tilastoja karttoihin liittyen. Suosituin kartta on ollut toistaiseksi Inferno, jota on pelattu 233 kertaa. Tämän jälkeen tiimit ovat pelanneet eniten Miragea. Yhteensä 202 kertaa. Puolestaan vähiten pelatuin kartta on CS:GO:n uusin kartta Anubis, jota on pelattu vain 116 kertaa.

HLTV on myös listannut karttojen voittoprosentit CT- sekä T-puolella. Ei olekaan suuri yllätys, että kaikista eniten CT-painotteiset kartat ovat Overpass ja Nuke, joissa CT:nä on voitettu yli 54 prosenttia kierroksista. Puolestaan ehdottomasti paras kartta T-puolelle on Anubis, jossa terot ovat voittaneet 54,5 prosenttia kierroksista.