HAVU huikaisevaan voittoon – kuolemanpelistä tuli todellinen maratonottelu

HAVU ENCE Flashpoint

HAVU otti jättimäisen päänahan, kun se kaatoi todella kovavireisen CIS-joukkueen Virtus.pron, joka löytyy maailmanlistan sijalta #5.

Suomalaisjoukkue HAVU jatkaa hyvällä tasolla, kun tällä kertaa joukkueen sai kokea paremmakseen Virtus.pro. VP muistetaan suomalaisfanien toimesta hyvin, sillä joukkue teki taannoin uskomattoman comebackin ENCEä vastaan ESL Pro Leaguessa. Tämä ei suinkaan ole VP:n ainoa meriitti, vaan joukkue löytyy maailmanlistan sijalta #5, joten voidaan puhua aivan huippujoukkueesta.

Tällä kertaa turnaus ja tilanne olivat kuitenkin toisenlaiset, kun HAVU ja VP taistelivat FunSpark ULTI 2020 -turnauksen alemman kaavion jatkopaikasta. Ottelun häviäjälle oli siis luvassa kotiinlähtö turnauksesta, joten panokset otteluun olivat todella kovat.

Matsi alkoi todella takellellen niin HAVUn kuin koko pelinkin kannalta, kun teknisten taukojen vuoksi ensimmäisenä pelattu Train kesti yli kaksi tuntia. Tämä saattoi suomalaisten kannalta olla myös positiivinen asia, sillä VP oli alussa todella vahva ja meni parhaimmillaan jo 7-0-johtoon ja pitkään näytti siltä, että itänaapuri marssii voittoon leikitellen.

HAVU näytti kuitenkin toisessa osiossa sitä kuuluisaa suomalaista sisua, kun joukkue pyristeli itsensä rinnalle ja ohi. Lopulta varsinainen peliaika ei kuitenkaan riittänyt ratkaisemaan ensimmäistä karttaa, mutta jatkoajalle suomalaiset olivat kentän kuninkaita. AWP-taituri ZOREE johdatti joukkojaan upeasti 39 frägillään, kun loppulukemiksi taululle taottiin 22-20.

Aerial suorittaa jatkoajalla

Kolmen kartan koitos

Toisena mappina päästiin näkemään Infernoa, jossa oli alusta asti selvät sävelet. CIS-joukkue oli heti ensimmäisen kierroksen saatuaan täysin suvereeni, eikä antanut HAVUlle mitään mahdollisuuksia. Loppulukemat olivat lopulta melko yksipuolisen kartan jälkeen VP:lle 16-8.

Tilanteessa 1-1 mentiin ratkaisevaan karttaan, joka oli Dust2. Klassikkomapin HAVU pääsi aloittamaan hyökkäävällä puolella, joka on yleensä jopa hieman helpompi puolisko. Erityisesti xseveN näytti esimerkillään, että hän ei ole valmis häviämään, kun mies nakutti 15 uunia ensimmäiseen osioon ja vei joukkueensa peräti 11-4-voittoon kyseisestä puoliskosta.

Toinen osio oli enää vain kosmetiikkaa, kun HAVU onnistui nappaamaan myös pislarundin. VP taisteli itselleen vielä yhden asekierroksen, mutta oli lopulta voimaton suomalaisten hyvien suoritusten edessä. Loppulukemat pölystä 16-5 ja koko ottelusta HAVUlle 2-1. Seuraavaksi suomalaisjoukkue kohtaa Dignitaksen, kun joukkueet ottavat toisistaan mittaan paras kolmesta -muodossa pelattavassa ottelussa huomenna kello 15:00.


Pelaajat: ,,
Joukkueet: ,
Ottelut:
Mapit: ,,